Til Temir ve Tebqa halkı Üveyş Ana'yı andı

Til Temir ve Tebqa halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın annesi Üveyş Öcalan'ı andı.

Kongra Star Til Temir Koordinasyonu ve Zenûbiya Kadın Topluluğu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş Ana’yı ölümünün 29’uncu yıl dönümünde andı.

Hesekê Kantonu’na bağlı Kongra Star Til Temir Koordinasyonu, Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş Öcalan’ın vefatının 29’uncu yıl dönümü için açıklama yaptı.

Kongra Star üyesi Madlîn Ibêd tarafından okunan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Üveyş Ana cesaretin örneğiydi. Ailesini geçindiren Üveyş Ana, çocuklarını ciddi işler yapması konusunda uyarıyor, haklarını kazanmasına, kendilerini geliştirmesine ve kararlı olmasına izin veriyordu. Önder Abdullah Öcalan annesinin aracılığıyla kadınların gücünü tanıdı. Kadınlar askeri, siyasi ve toplumsal alanlarda kendini ispat etti. Sadece bu alanlarda değil eş başkanlık ve kurumları yönetmede de kendilerini kanıtladı. Kadınlar aynı zamanda Önder Öcalan’ın felsefesi temelinde örgütlenerek DAİŞ çetelerine karşı mücadele noktasında dünyada yankı uyandırdı.”

TEBQA

Zenûbiya Kadın Topluluğu Tebqa Bürosu da Üveyş Ana’yı andı.

Zenûbiya Kadın Topluluğu binası önünde yapılan etkinliğe Tebqa’daki kurum üyeleri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Açıklamayı büro üyesi Nûr El-Hefne okudu.

Zenûbiya Kadın Topluluğu’nun açıklamasında şöyle denildi:

“Üveyş Ana, zulme karşı başını eğmeyen ve çocuklarını da bu ölçülerle büyüten özgür ve güçlü kadın örneğidir. Üveyş Ana şahsiyetiyle büyük bir Önder yarattı. Önderlik de kadınlara ve emeklerine sahip çıktı. Diğer taraftan milyonlarca kadının özgürlük ve onur yoluna katan özgür kadın felsefesinin sahibidir.

Büyük kadına 29’uncu ölüm yıldönümünde diyoruz, ‘sen bize bir Önderlik getirdin.’ Önderlik ezilen halklar için özgürlük kulesi inşa etti ve demokratik ulus projesini bize sundu. Kuzey ve Doğu Suriye’de bu temeller üzerinde kendimizi yönetiyoruz.

Üveyş Ana ve Önder Apo’nun bize verdiği emeğe borçluyuz.  Diğer taraftan ise mücadele düzeyimizi yükselterek Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü çağrısını yapmalıyız.”