Tirbêspiyê’de Ankara, Bağdat ve KDP protesto edildi

Tirbespiyê halkı ve Genç Kadınlar Birliği, KDP’nin işgalci Türk devletiyle iş birliğini ve Şengal ile Rojava arasına duvar örülmesini protesto etti.

KDP’nin işgalci Türk devletiyle iş birliğini kınayan Genç Kadınlar Birliği, KDP’nin bu politikalarla Kürt halkının davasına ihanet ettiğini belirtti.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Tirbespiyê ilçesinde yapılan açıklama Genç Kadınlar Birliği Yönetim üyesi Rîda Omer tarafından okundu.

Açıklamada, "Türk devletinin 23 Nisan 2021’de Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı saldırılar devam ediyor. KDP, Türk devletinin ağır silahlar kullandığı saldırılarında işbirliği yapıyor ve Kürt halkına karşı çıkıyor. Bu da KDP’den çıkarları için Kürt davasını sattığı ve Türk devletinin gerillaya saldırmasına izin verdiğini gösteriyor. KDP, gerillaya pusu kurmakla Kürt halkına ve davasına ihanet etti" denildi.

KDP, Türk devleti ve Kazimi hükümetinin iş birliği ile Mesrur Barzani’ni Türkiye ziyaretine değinilen açıklamada, "Amaçları Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni ve Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesini yok etmek” mesajı verildi.

Genç Kadınlar Birliği, Kürdistan’daki ihanet ve işgal son buluncaya kadar mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Tirbespiyê İlçe Meclisi, Şengal ve Rojava arasına örülen duvarı ve siyasi durumu tartışmak için Siyahî Salonu’nda toplantı yaptı. Toplantıda İlçe Meclisi Yürütme üyesi Sîpan Mihemed, bölgede yaşanan siyasi gelişmelere değindi.

Sîpan Mihemed, KDP’nin Türk devletiyle iş birliği yapmasının ve Rojava ile Şengal arasındaki duvarın örülme amacının Kürt davasını yok etmeye dönük yeni bir girişim olduğunu söyledi.

Mihemed, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin bölgedeki halkları özgürleştirmek ve demokratik bir toplum inşa etmeyi amaçladığı için Kürdistan’ı işgal eden devletlerin, toplumları bölerek kontrol etmeye çalıştığını belirtti. Mihemed, işgalcilerin bölgedeki demokratik projeyi yok etmek için her türlü yöntemi denediklerini kaydetti.

Sîpan Mihemed, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa da dikkat çekerek, "Bu savaş kapitalist devletlerin çıkar çatışmalarının sonucudur. Önder Abdullah Öcalan savunmalarında özgür ve demokratik toplumun inşa edilmesinin öneminden bahsediyor. Dünya halkları Önder Öcalan’ın fikirlerine sahip çıkmaya başladıktan sonra o ülkeler ağır tecrit uygulamaya başladılar" diye kaydetti.