Tirbêspiyê ve Girkê Legê'de işgal protestosu

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı yeni işgal saldırılarına karşı Qamişlo Kantonu’ndaki Tirbespiyê ve Girkê Legê ilçelerinde protesto eylemleri gerçekleşti.

Yüzlerce Tirbêspiyêli, Şehit Aileleri Meclisi’nin çağrısı üzerine alanlara çıkarak Türk devleti ve işbirlikçisi KDP’yi protesto etti.

 “Onurumuz için ihanete karşı direnelim” şiarıyla organize edilen yürüyüş Kongra Star önünde başladı.

Yürüyüşe şehit ailelerinin yanısıra, Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetim temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve din insanları da katıldı.

Eylemciler ilçe merkezine ulaştığında bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Eş Başkanı Hesen Ubêd, “Türk devleti gerillaya dönük saldırılarını duyurması, AKP başkanı Erdoğan ve Mesrur Barzani’nin görüşmesinden üç gün sonra olması, Barzani ailesinin Kürt halkına yönelik devamlı ihanetini akıllara getiriyor” dedi.

Ubêd, gerillaya yönelik saldırıların bütün bölge halklarını hedef aldığının altını çizerek,  “Dünyanın Rusya-Ukrayna savaşıyla meşgul olduğu dönemde bir sömürge planı var” diye ekledi.

Eylemde, Türk devletinin imha planlarına karşı Kürtlere ve bölge halklarına birlik olmaları çağrısı yapıldı.

GIRKÊ LEGÊ

Qamişlo Kantonu’na bağlı Girkê Legê ilçesinde de aynı amaçla bir açıklama yapıldı.

Girkê Legê İlçe Meclisi, Kongra Star, Şehit Aileleri Meclisi ve Halk Meclisi üyeleri, Halk Meclisi önünde bir araya geldi.

Girkê Legê İlçe Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Yusif Remadan’ın okuduğu açıklamada, Türk devletinin işgal saldırıları kınandı.

Remadan, Güney Kürdistan’daki partilere ve Kürt halkına KDP’ye karşı güçlü tutum almaları çağrısında bulundu.

Açıklamada “KDP, işgalci Türk devletinin, Kürt davasının ve Kürt halkının düşmanlarının başında geldiğini iyi biliyor. Soykırım saldırılarını nasıl destekliyor ve halkımıza karşı çirkin planlarını nasıl yürütüyor?” denildi.