TKŞ: Mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) işgal saldırılarına karşı yaptığı açıklamada mücadeleyi büyütmeye, özgürlük savaşçılarının yanında saf tutmaya çağırdı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) işgal saldırılarına karşı “Sömürgecilik yenilecek, biz kazanacağız” başlığıyla  yazılı açıklama yaptı.

TKŞ açıklamasında Türk devletinin işgal saldırılarının ABD , NATO ve KDP’nin işbirliği ile gerçekleştirildiğine işaret edildi.

Açıklamada, “Sömürgeci faşist Türk devleti 17 Nisan’dan bu yana Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını yoğunlaştırıp yeni işgal saldırısını başlattı. Bu işgal saldırısı Amerika’nın desteği ve KDP, Irak devletinin işbirliğinde gelişmektedir. Irak devleti, KDP ve Türk devleti Amerikanın da destekleriyle imzaladıkları 9 Ekim Anlaşmasıyla Şengal’i ve Medya Savunma Alanlarını teslim alma saldırılarını ortak şekilde başlatmışlardı. Geçtiğimiz günlerde Irak devleti ve KDP sömürgeci sınır duvarının inşasına başladı. Bu duvar somut bir şekilde gerici güçlerin yeni saldırılara başlayacağının kanıtıydı. Yine Zap, Avaşin ve Metina’ya yönelik faşist Türk devletinin işgal saldırıları başladığında Irak devleti de Xanesor Asayişi’ne saldırdı. KDP, saldırıdan bir gün önce diktatör Erdoğan’ın sarayına çıkıp kölelik bağlarını sürdüreceğinin sözünü yineledi. Saldırılar başladığında da güçlerini sömürgeci Türk devletinin yardımına koştu” denilerek KDPnin işgal saldırılarındaki işbirlikçiliğine vurgu yaptı.

SALDIRILARDA GERİCİ BÖLGE DEVLETLERİN İŞBİRLİĞİNDE

TKŞ açıklamasında son dönemde işgalci Türk devleti ile Şam yönetimi arasındaki Rojava ve Kürt karşıtı görüşmelere yer verdi. “Bu süreçle birlikte faşist Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları yoğunlaştı. Zırgan ve Eyn Îsa’da işgalciler saldırılarını arttırdı. Suriye sömürgeci BAAS rejimi de bölgede karışıklık çıkarma çabasında. Şêx Meqsûd ve Şehba’ya yönelik ambargoyu sertleştirmekte, Türk istihbaratıyla görüşmeleri sıklaştırmakta ve bölge güvenliğini yok etme, devrimi teslim alma derdinde. Bu tablo, başlayan işgal saldırılarının gerici bölge güçleriyle organize edilen geniş bir plan olduğunu göstermektedir.”

SÖMÜRGECİLİĞİ YENECEĞİZ, BİZ KAZANACAĞIZ

TKŞ açıklamasında geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan işgal saldırılarına atıf yaptı ve işgalci Türk devletinin Gare’de, Zap, Avaşin, Metina’da yenildiğini belirtti. TKŞ açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sömürgeci Türk devleti 23 Nisan 2021 gecesinden bu yana Zap, Avaşîn ve Metina’ya yönelik işgal saldırılarını sürdürmektedir. Fakat kazanamamıştır! Nasıl ki Garê’de yenildilerse Zap, Avaşin ve Metina’da da yenilmişlerdir. Aynı şekilde Til Temir, Zirgan ve Eyn Îsa’da da yenilmektedirler. Bu saldırılar diktator Erdoğan ve işbirlikçilerinin sonunu getirecektir. Bu gün bütün faşist, diktatör ve gerici güçler devrimcilere karşı birleşmişlerdir. Bütün devrimci, sosyalist, demokrat, barışsever ve özgürlükçü güçler de bu saldırganlık ve gericiliğe karşı birleşmelidir. Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak bütün yurtsever halklarımızı özgür Kürdistan, Rojava devrimi ve ezilenlerin özgürlük mücadelesine güç katmak için mücadeleyi büyütmeye, özgürlük savaşçılarının yanında saf tutmaya çağırıyoruz. Sömürgeciliği yeneceğiz, biz kazanacağız."