‘Toplumsal Sözleşme tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarını kapsıyor’

Hazırlanan Toplumsal Sözleşme Taslağının tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarını kapsadığın belirten Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yasama Meclisi Eş Başkanı Hikmet Hebîb, tüm bileşenlerin önerilerinin dikkate alındığını vurguladı.

Kuzey-Doğu Suriye Toplumsal Sözleşme Taslağı Komitesi, Kuzey ve Doğu Suriye'deki tüm bileşenlerin görüşlerini aldıktan sonra son toplantısını Özerk Yönetim Genel Kurulu'nun onayına sundu.

Siyasetçilerin, hukukçuların, aydınların ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 158 kişiden oluşan Kuzey-Doğu Suriye Toplumsal Sözleşme Taslağı Komitesi, 4 gün süren oturumda, toplum sözleşmesinin hazırlanmasına yönelik kapsamlı tartışmalar yürüttü.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yasama Meclisi Eş Başkanı ve Toplum Sözleşmesi Hazırlık Komitesi üyesi Hikmet Hebîb, toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözleşmenin bölgenin ve Özerk Yönetimin yaşadığı değişimlere göre hazırlandığını vurgulayan Hikmet Hebîb, “Çalışmaların geliştirilmesi amacıyla 158 üyeden oluşan komitelerin katılımıyla yıllık toplantılar yapıldı. Bu toplantıya sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kadınlar ve gençler katıldı. Sonraki aşamalar için uygun bir anlaşmaya varmak ve halkımıza en iyi hizmeti sunmak amacıyla çeşitli düzeyde görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

Sözleşmenin tüm tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarını kapsadığını belirten Hebîb, “Toplumsal sözleşmenin maddeleri arasında yargının bağımsızlığı, seçmenlerin haklarının korunması var. Hukuki, sosyal ve idari açıdan tüm bölge halkının görüşleri dikkate alınmıştır” diye konuştu.