'Türk devleti DAİŞ çetelerinin bitirilmesini engellemek istiyor'

İşgalci Türk devletinin Kobanê ve Gire Spî’ye yönelik saldırılarını kınayan PYD Genel Meclisi, saldırıların amacının DAİŞ çetelerinin bitirilmesini önlemek olduğunu belirtti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, işgalci Türk devletinin Kobanê ve Gire Spî’ye yönelik yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde tüm dünyanın teröre karşı birlik olup Kobanê direnişine destek verdiği hatırlatılarak, DAİŞ çetelerinin Türk devletinden destek almasına rağmen Kobanê direnişi karşısında hedeflerinin gerçekleşmediği belirtildi.

Açıklamasında Kobanê direnişi şehitlerini anan PYD, işgalci Türk ordusunun Kobanê ve Gire Spî’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadı. Türk devletinin 7 yıldır DAİŞ, El Nusra çeteleri ve El Kaide’ye bağlı silahlı gruplar yoluyla tehditlerde bulunduğunun belirtildiği açıklamada, Efrîn’e Ankara’nın DAİŞ çetelerinin bitmesini istemediği, aksine terörün devam etmesini istediğini vurgulandı.

ABD, Britanya, Almanya, Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün'ün dahil olduğu Suriye'de Çözüm İçin Küçük Grup ile Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunan PYD açıklamasında “Bu güçler QSD ve Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim’e karşı sorumluluklarını yerine getirmelidir. Suriye krizinin bir an önce çözülmesi için ve başta işgalci Türk devleti olmak üzere, diğer tarafların da kendi çıkarları için karmaşa çıkarmasının önüne geçilmelidir. Herkes, şehitlerin kanlarıyla elde edilen kazanımları korumalıdır” ifadelerine yer verildi.