Türk devleti Eyn İsa’da hendek kazıyor-YENİLENDİ

İşgalci Türk devleti bir yandan Eyn İsa’ya yönelik saldırılarını tırmandırırken, paralel olarak kent çevresinde hendekler kazıyor ve toprak mevziler kuruyor.

İşgalci devletin bölgede birçok üssü bulunuyor. Kasım 2020’den beri Eyn Îsa’nın çevresinde özellikle Kobanê Kantonu’na uzanan M4 Karayolu üzerinde yer alan Xalîdiyê, Mielek, Hoşan, El Mişêrfê ve Seyda köylerinde 5 askeri üs kuruldu. Sözkonusu köyle Türk işgal saldırıları nedeniyle boşalmış durumda.

Eyn İsa’yı hedef alan saldırılarını tırmandıran işgalci devlet, bölgede bu kez mevziler kazmaya başladı.

6 KİLOMETREYE VARAN MEVZİLER

ANHA, M4 karayolu karşısında işgal edilen bölgelerde uzunluğu 6 kilometreye varan toprak mevziler inşa edildiğini görüntüledi.

Toprak mevzilerin, Xerbet  Yusif El Dêb köyünü Eyn İsa’nın batısındaki Teyne köyüne ve Seyda köyünü de kentin 3 km doğusundaki Xafiye köyüne bağladığı belirtiliyor.

KUŞATMA AMAÇLI

ANHA’ye göre Türk devleti bu mevzilerle askeri üslerini birbirine bağlayarak Eyn İsa’yı kuşatma altına almaya çalışıyor.

Hendekler ve yüksek mevziler kurmadaki diğer bir amacın da M4 Karayolu’nun kuzeyini güney bölgesinden kesmek olduğu belirtiliyor.

Saldırılar ve mevzilerle eş zamanlı olarak, askeri üslere ağır silah ve asker sevkiyatı yapılıyor. Kurulan üslerin termal kameralar ve keşif uçaklarına karşı radar sistemleri ile donatıldığı kaydediliyor.

KATLEDİLEN SİVİLLER

Bu üslerden Eyn İsa’ya gerçekleştirilen bombardımanlarda şimdiye kadar en az 11 sivil katledildi, 20’den fazlası yaralandı.

ŞÊRAWA BOMBALANDI

Öte yandan yerel saatle 11.50 sıralarında Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Aqibê köyü çevresini ve Bênê köyü Türk devleti tarafından bombalandı. 

Bombardımanın yapıldığı sırada Türk devletine ait keşif uçaklarının hareketliliği gözlendi.