Türk devletinin katlettiği Hozan Qamişlo sonsuzluğa uğurlandı

Türk devletinin 23 Ekim'de Kobanê'de düzenlediği hava saldırısında şehit olan QSD savaşçısı Hozan Qamişlo’nun cenazesi yüzlerce kişinin katılımıyla Şehid Delîl Sarûxan Şehitliği’nde toprağa verildi.

İşgalci Türk devletinin 23 Ekim'de Kobanê'de düzenlediği hava saldırısında şehit olan QSD savaşçısı Ehmed Hirsan (Hozan Qamişlo) cenaze töreniyle defnedildi.

Törene şehit Hozan Qamişlo'nun ailesi, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) üyeleri ve sivil toplum kuruluşları dahil yüzlerce halk katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îsam Ibrahîm, şehit ailesine başsağlığı dileyere,k şehitlerin yolunu takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

Îsam Ibrahîm toplumun kafasında karışıklık çıkaran ajanlara ise şu şekilde seslendi: “Sizler onurunuzu para için satıyorsunuz ama amacınıza ulaşamayacaksınız. Çünkü şehitlerimiz bizlerle yaşamaya devam edecek”

Ardından konuşan Şehit Hozan Qamişlo’nun kardeşi Ciwan Hirsan, kardeşinin şehadetini Kürdistan’a armağan ettiğini söyledi.

Şehit Hozan Qamişlo’nun şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildikten sonra şehidin cenazesi zılgıtlarla toprağa verildi.