Türk istihbarat servisleri Efrîn’de 3 kişiyi kaçırdı

İşgalci Türk devletine bağlı istihbarat servisleri Efrîn’e bağlı Cindirês ilçesinde üç sivili kaçırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre MİT ve güdümündeki çeteler 12 Ocak Çarşamba günü Cindirês’e bağlı Qujîma ve Qurbê köyünden olan 3 kişiyi kaçırdı.

Kaçırılan Ferhad Mihemed (50), Henan Mihemed Mûsa (57) ve oğlu Beşar Henan Mûsa’nın (25) işgal altındaki Efrîn’de bir merkeze götürüldükleri öğrenildi. Durumları hakkında bilgi alınamadı.

DÖRT YILDA BİNLERCE KİŞİ KAÇIRILDI

Türk devleti başta Mart 2018’den bu yana işgali altındaki Efrîn olmak üzere, işgal ettiği tüm bölgelerde bir terör ve çete rejimi oluşturdu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

İnsan hakları savunucularına göre 2021 sonu itibariyle Türk devleti Efrîn’de 4 yılda 700’ü aşkın sivili katletti, en az 8 bin 500 dolayında sivili kaçırdı. Kaçırılanların neredeyse yarısının akıbeti belli değil. Aynı süre içerisinde en az 70 kadına tecavüz edildiği belirtilirken, 2018’den beri 300 bini aşkın Efrînlinin zorla evleri ve topraklarından edildiği kaydedildi.