Türkiye'nin saldırıları ve sessizlik protesto edildi

Efrîn'de Türk devletinin saldırıları ve uluslararası sessizlik protesto edildi, "Her türlü faşist plana karşı direneceğiz" mesajı verildi.

Efrîn’de onlarca komün, kuru üyesi ve halk, işgalci Türk  devletinin Til Rifat ilçesine yönelik saldırılarını ve uluslararası kamuoyunun saldırılar karşısındaki sessizliğini protesto etti.
Eylemdeki açıklamada, "İşgalci Türk devleti Suriye halkına karşı her gün yeni suçlar işliyor. Bu suçlar uluslararası kamuoyunun gözleri önünde oluyor fakat herhangi bir ülke veya herhangi bir uluslararası hareket bu suçları kınamıyor” denildi.

'DİRENİŞ DEVAM EDECEK, TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKMAYACAĞIZ'

Türk devletinin saldırılarına karşı direnişin devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, "Til Rifat halkı olarak terörist toplarına karşı direneceğiz. Türk işgaline füzelerinizin, çetelerinizin ve suçlarınızın bizi evlerimizden ve topraklarımızdan çıkarmayacağını söylüyoruz. Her türlü faşist planlarına karşı direneceğiz” mesajı verildi.
Açıklamada, Suriye topraklarına yönelik saldırıların  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yapılan uluslararası komplonun devamı olduğu ve Önderliğe uygulanan tecridin uluslararası bir tezahürü olduğu belirtildi.