Türk askeri Murat Kaya adlı kişiyi katletti

Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde Türk askerlerinin düzenlediği operasyon esnasında Murat Kaya adlı kişi yaşamını yitirdi.

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Soğukpınar (Mûşîyan) köyünde dün sabah saatlerinde Türk askeri tarafından düzenlenen operasyon sonrası çıktığı iddia edilen çatışmada 3 çocuk babası Murat Kaya adlı kişi yaşamını yitirdi. Köyde 10 kişinin gözaltında olduğu, Cemal Aksoy adlı kişinin de yaralanıp Van Araştırma Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi. Ayrıca Türk askerleri tarafından birçok köylüye işkence uygulandığı da belirtildi.

KARDEŞİ ANLATTI

Yaşamını yitiren Murat Kaya'nın kardeşi Mehzer Yalçın, sabah saatlerinde askerlerin köye geldiğini ve merak edip dışarıya çıktıklarını söyledi. Askerlere yaklaşıp olayın ne olduğunu sormak isterken silah seslerinin geldiğini belirten Yalçın, şunları anlattı: "Panik olunca kaçmaya başladık. Kardeşim o esnada olaya yakın bir yerdeydi. O da bizim gibi olayı merak edip ayağında terliklerle dışarı çıkmıştı. Bir diğer kardeşim Fettah Yalçın'ı gözaltına aldılar. Kardeşimin şu anda nerede tutulduğunu bilmiyoruz. Bize söylemiyorlar. Karakola gittiğimizde askerler bizi kovuyor. Köyde içinde kadınların da olduğu onlarca kişiyi gözaltına aldılar. Olay sonrası köyde kadınlar, erkekler ve gençlerin hepsini okula topladılar.  Daha sonra bizi bıraktılar. Onlarca köylüyü de gözaltına aldılar. Murat kardeşim suçsuzdu.”