Yağmacılar Efrîn'de zeytin gasbına başladı

İşgalci Türk devleti, Efrîn'in bir çok köyünde zeytin hasasını gasp etti

Zeytini ile meşru Efrîn, Türk işgali altında bulunuyor. Bir yandan sistematik bir şekilde sivillere karşı savaş suçları işlenirken, diğer yandan bölgenin zenginlikleri yağmalanmaya devam ediyor.

Bölgede zeytin hasadının başlamasıyla birlikte Efrînlilerin endişeleri de arttı. Zira geçen yıl da Efrîn'deki zeytinler Türk devleti tarafından gasp edilerek, Avrupa ülkelerine satılmıştı.

Bu yıl da hasat başlar başlamaz, bölge halkının endişelerini haklı çıkaran gasp ve yağma başladı.

ANHA'nın haberine göre Türk devletine bağlı El Nuhbe adlı çete grubu, göçe maruz kalan Efrînlilerin zeytin hasadını gasp etti.

Mabata ilçesindeki kaynaklar da işgalcilerin, Şêxûka köyünde halen ikamet eden Mihemed Seydo’ya ait zeytinlikteki ürünleri çalmaya kalkıştığını belirtti.

Efrîn’in Mabata ilçesinde Hamzat isimli çete grubunun her ağaç için, bir çok köy sakininden 2 dolar vergi istediği öğrenildi.

İşgalcilerin Cuqê, Marata, Xelnêrê, Keferşîl, Gazê, Bablît ve Kukebê köylerinde bu uygulamaya başvurduğu bildirildi.

Ayrıca Türk devletinin kurduğu polis yapılanmalarının da ‘tarlalarınızı koruyoruz’ diyerek tarla başına bin Suriye lirası aldığı belirtiliyor.

Mabata ilçesinden başka bir kaynak, El Şamiye çete grubunun Mîrkan köyünde, göç eden sivillere ait zeytin hasadına koyduğunu söyledi.

27 Eylül günü de Efrîn'in Şiyê ilçesine bağlı Hêkêçê Köyü’nde, Mihemed Silêman İbrahim isimli sivile ait yüze yakın zeytin ağacını kesmişti. İşgalcilerin Efrîn’de zeytin ağaçları başta olmak üzere bölgedeki ağaçları kesip Türkiye’deki tüccarlara sattığı bildiriliyor.