YPG Genel Komutanlığı, Komutan Xebat Dêrik'i andı

YPG Genel Komutanlığı: Bugün, Rojava Kurdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye'de elde edilen kazanımların arkasındaki güç, şehit Xebat Dêrik'in ve 12 bin şehidin fedakarlığı sayesindedir

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, YPG kurucusu Şehit Xebat Dêrik’i şehadetinin 12’inci yıl dönümünde andı.

YPG Genel Komutanlığı, Xebat Dêrik’in Kurdistan dağlarında gerillacılık yaptığını ve şehadetinden önce de Halk Savunma Birlikleri (YPG) kurucu üyelerinden biri olduğunu belirtti. Komutanlık, on yılları bulan çalışmalarıyla halk değerlerinin ve şehitlerin gerçek savunucusu olduğunu söyledi.

YPG Genel Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

 “Xebat yoldaş, Kurdistan Özgürlük Hareketi'nin gelişiminin kritik aşamalarında üstlendiği öncü rolü başarıyla yerine getirdikten sonra Rojava'ya dönerek, Önder Apo'nun fikir ve felsefesi doğrultusunda Rojava devriminin ilk hazırlıklarına başladı. Xebat yoldaş, Önder APO’nun Rojava bölgesindeki 20 yıllık çalışmasına karşılık, tüm halkları kapsayan Demokratik Ulus modelinin temellerini atan öncü bir rol üstlendi. Aynı zamanda, halkın kendisini örgütlemesi ve yönetmesi gerektiğine dikkat çekerek, toplumun kendisini örgütlemesinde öncülük yapmanın önemini vurguladı.

Varlığını ispatlamak isteyen her halkın öz savunma gücüne sahip olması inancında olan Xebat yoldaş, kendini korumayı bilmeyen bir halkın yenilgiyle karşı karşıya olduğunun bilincindeydi. Bu temelde askeri bir güç oluşturmak için büyük çaba harcayarak YPG'nin kuruluşunu sağladı. 19 Temmuz devrimiyle kurulan YPG'nin kısa sürede dünya çapında tanınması ve benimsenmesinin nedeni, yarattığı değerler ve kazanımlarıdır. Bugün Rojava ve Suriye'de terörle en çok mücadele eden ve çete ve terör gruplarını ortadan kaldıran güç, YPG'dir. Dolayısıyla YPG'nin mazlumlar tarafından sahiplenilmesi, şehit Xebat Dêrik ve binlerce şehit yoldaşımızın sayesindedir. DAIŞ’in dünyada yarattığı korku ve kaygı ortadan kalktıysa bu Şehit Xebat'ın öncülük ettiği ve onun ruhunu temsil ettiği güç sayesindedir.

Xebat yoldaş sadece meşru müdafaaya dayalı bir güç oluşturmakla kalmayıp, onun siyasi, kültürel ve ekonomik kalkınması için de büyük bir çaba sarf etti. Bugün tüm gelişmelerin öncüsü olan Xebat yoldaş, devrim karşıtı güçlerin hedefi olmuş ve ihanet sonucu şehit düşürüldü. Böyle bir mücadele gerçekliğine sahiptir.

KOMUTAN XEBAT VE ŞEHİTLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ

Bugün, Rojava Kurdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye'de elde edilen kazanımların arkasındaki güç, şehit Xebat Dêrik'in fedakarlığı ve 12 bin şehidin çabasıdır. Bizler, komutan Xebat ve tüm şehitlerimizin takipçisi olmalıyız. Herkes Komutan Xebat Dêrik’in mücadelesini kendine esas almalı ve bu temelde mücadele etmeli. Devrimin başlangıcında olan sınırlı imkanlara rağmen, şehit Xebat sayesinde büyük ilerlemeler kaydedildi. Bugün, elimizde daha fazla olanak var ve her birey, kendi gücü ve yeteneklerine göre özgürlük mücadelesini yükseltmelidir. Daha iyi bir ülke bırakma amacıyla örgütlenmemizi güçlendirmeli, başarılarımızı sürdürmeli ve özgürlüğü garanti altına almalıyız.”