YPG, Dilpak Efrîn’in şehit düştüğünü açıkladı

YPG, kaza sonucu şehadete ulaşan savaşçısı Dilpak Efrîn’in kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG, 14 Aralık günü Halep’te görevini icra ettiği sırada geçirdiği kaza sonucu şehadete ulaşan savaşçısı Dilpak Efrîn’in kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Efrîn’de yurtsever bir ailede dünyaya gelen Dilpak Efrîn yoldaşımız, aile kültüründen gelen yurtseverlik ve devrim değerlerine bağlılık duygularıyla, Efrîn halkımızın çektiği zorluklara ve acılara göğüs germek amaçlı saflarımıza katılma kararı aldı. İdeolojik ve askeri alanda büyük çaba göstererek düşman gerçeği ve halkımızın acılarını anlamaya çalışan Dilpak yoldaşımızın tek hayali ve hedefi, işgal altındaki şehirlerimiz ve halkımızın özgürlüğünü geri kazanmaktı. Son anına kadar da halkıyla birlikte özgürleştirilmiş Efrîn topraklarına geri dönmek istiyordu.

Dilpak yoldaşın erken şehadeti, bizleri derinden etkilemiştir. Ancak tüm şehitlerimizin hayalini ve sözünü yerine getirerek işgal altındaki şehirlerimizi kurtaracağımızı ve tüm şehitlerimize layık olacağımızı belirtiyoruz.  Dilpak Efrîn yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz."

Açıklamada şehidin kimlik bilgileri de şöyle duyuruldu:

"Kod Adı: Dilpak Efrîn
Adı ve Soyadı: Diyar Sîdo
Anne Adı: Hind
Baba Adı: Horîk
Şehadet Yeri ve Tarihi: Heleb, 14 Aralık 2023."