YPG Efrîn işgali sırasında şehit düşen üç savaşçıyı andı

YPG, Türk devletinin 2018’de Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına karşı direnişte şehit düşen üç savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, 2018 yılında şehit düşen üç savaşçının kimlik bilgilerini açıklayarak, ailelerine ve halka başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Halkımız özgür ve demokratik bir yaşam için eşsiz bir direniş ortaya koydu. Rojava devriminin başından bu yana insanlığın düşmanı olan gerici ve işgalci güçlere karşı bir direniş sergilendi ve dünya halkları için eşsiz bir örnek oldu. İşgalci Türk devleti her zaman demokratik değerlere karşı çıktı ve Rojava devrimine karşı da topyekün bir saldırı politikası yürüttü. Bu saldırılardan biri de 2018’de tüm dünyanın gözü önünde Efrîn’e dönük gerçekleştirildi.

DAİŞ vahşetini yenen kahramanlar bu sefer de Efrîn’de işgalci Türk devletine karşı eşsiz kahramanlıklar sergiledi. Bu direnişte büyük ve tarihi kahramanlıklar ortaya kondu. Binlerce genç kadın ve erkek insani değerlerini savunmak için canlarını feda ettiler. Demokratik ve özgür bir bölge için yüzlerce yoldaşımız bu direnişte fedaice savaştı ve şehitler kervanına katıldı.

Çağın Direnişi’nde şehit düşen 3 yoldaşımızın kimlik bilgilerini açıklıyoruz. Devam eden araştırmalar nedeniyle şehit yoldaşlarımızın şehadetlerini bildirmekte geç kaldık. Bunun için şehit ailelerimizden ve halkımızdan özür diliyoruz.”

“Şehit yoldaşlarımızın şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehit Ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” diyen YPG, şehit düşen savaşçıların kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Kod Adı: Serbest Sêrt

Adı ve Soyadı: Murat Dinçer

Anne Adı:  Menife

Baba Adı: Mahfuz

Şehadet Yeri ve Tarihi:   Efrin – Reco | 26 Mart 2018

*

Kod Adı:  Şahan Arzek

Adı ve Soyadı : Suat Çeri

Anne Adı: Feride

Baba Adı: Yusuf

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrin | 01 Mart 2018

*

Kod Adı: Tekoşer Spêrtî

Adı ve Soyadı: Mazlum Arsu

Anne Adı: Emine

Baba Adı: Murat

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrin | 01 Mart 2018