YPG Hesekê’de şehit düşen iki savaşçıyı andı

YPG Basın İrtibat Merkezi Hesekê’de ağır hastalık sonucu şehit düşen Şiyar Hesekê ve Cemal Şikaki isimli savaşçılar için başsağlığı dileğinde bulundu.

YPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada “Şiyar Hesekê yoldaşımız 23 Eylül’de, Cemal Şikaki yoldaşımız 27 Eylül’de Hesekê’de geçirdikleri ağır hastalık sonucu şehadete ulaştı” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Şiyar yoldaşımız 1976’da Hesekê’de dünyaya geldi. Devrimin gelişmesiyle 2012’de saflarımıza katıldı. Bütün görev ve sorumluluk büyük bir emek ve fedakarlıkla yerine getirdi. Şiyar yoldaş 25 Eylül’de, Hesekê’de geçirdiği ağır hastalık sonucu şehadete ulaştı.

Cemal yoldaş 1983’te Dirbêsiyê’de dünyaya geldi. 2011’de devrim saflarına katıldı. Devrimin başından yaşamının son anına kadar büyük bir sorumlulukla görevlerine sahip çıktı. Cemal yoldaş 27 Eylül’de Hesekê’de geçirdiği ağır hastalık sonucu şehadete ulaştı.

Şehit Şiyar ve Şehit Cemal yoldaşlarımız şahsında bütün kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor ailelerine ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz.”

Her iki savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Şiyar Hesekê

Adı ve soyadı: Hisên Silo

Anne adı: Fatma

Baba adı: Eyo

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê/ 25 Eylül 2021

*

Kod adı: Cemal Şikaki

Adı ve soyadı: Cuma Eli

Anne adı: Mûnifa

Baba adı: Esad

Şehadet yeri ve tarihi: Hesekê/ 27 Eylül 2021