YPG, iki Cizre Fırtınası şehidinin kimlik bilgilerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, YPG savaşçıları Servet Karasu (Argêş Girav) ve Erdal Özdemir’in (Zinar Çiya) Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, iki savaşçılarının DAIŞ çetelerinin son işgal alanlarına yönelik sürdürülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasında şehit düştüğünü açıkladı. YPG’nin şehit düşen savaşçılar Servet Karasu (Argêş Girav) ve Erdal Özdemir’e (Zinar Çiya) ilişkin açıklaması şöyle:

“DAİŞ terörizmini yok etme amacına yönelik yürütülen askeri operasyon Dêrezor’a bağlı Hacin bölgesiyle bütün yoğunluğuyla sürmektedir. Kuzey Suriye topraklarında DAİŞ varlığını sona erdirmeyi amaçlayan operasyon hem stratejik hem de askeri anlamda önemli kazanımlar elde edilmek suretiyle devam ettirilmektedir. Demokratik Suriye Güçleri ve Dêrezor Askeri Meclisi savaşçıları, YPG ve YPJ kuvvetlerinin öncülüğünde bölgedeki ilerleyişlerini sürdürmektedir.

Son zamanlarda DAİŞ çeteleri, kötü hava şartları ve yoğun toz fırtınalarından faydalanarak Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarını mevzilerine çeşitli saldırı girişimlerinde bulunmaktadır. Bunun bir sonucu olarak Hacin bölgesi, yoğun bir çatışma alanına dönüşmüştür. 27 Ekim tarihinde bölgede bulunan Heql Omer köyünde iki yoldaşımız savunma görevlerini yerine getirmeye çalıştıkları esnada bir saldırı sonucunda şehit olmuşlardır.

2014 yılında Kobanê direnişi sürecinde saflara katılan Argêş Girav arkadaşımız, Kobanê’den başlamak üzere DAİŞ çete yapılanmasına karşı yürütülen bütün askeri operasyonlara katılmıştır. Argêş yoldaşımız bu operasyonların tümünde en ileri mevzilerde yerini almış, bu anlamda örnek bir katılımın sahibi olmuştur. Son olarak Dêrezor’da yürütülen mücadelede komuta düzeyinde görev yapmıştır. Dêrezor alanındaki operasyonun başından beri mücadelede komuta düzeyinde görev üstlenen Zinar Çiya yoldaşımız ise görevi başındayken, aynı çatışmada şehit olmuştur.

YPG ve YPJ olarak iki yoldaşımız şahsında DAİŞ’e karşı yürütülen operasyonlarda ve Rojava Kürdistanı devriminin korunması mücadelesinde şehadete ulaşan bütün yoldaşlarımızı anıyoruz. Şehitlerimizin Kobanê’de yaktıkları özgürlük meşalesini Dêrezor’da nihai hedefe ulaştıracağımızın sözünü yineliyoruz.

Kod Adı: Argêş Girav

Adı ve Soyadı: Servet Karasu

Anne Adı: Meryem

Baba Adı: Kerem

Doğum Yeri: Colemêrg (Hakkari)

Şahadet yeri ve tarihi: Dêrazor - Heql Omer / 27 Ekim 2018

 

Kod Adı: Zinar Çiya

Adı ve Soyadı: Erdal Özdemir

Anne Adı: Medîne

Baba Adı: Mistefa

Doğum Yeri ve Tarihi: Colemêrg - 1989

Şahadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor- Heql Omer / 27 Ekim 2018”