YPG: Rojava Devrimi'ne sahip çıkmak için seferber olunmalı

Dünya Kobanê Günü’nü selamlayan YPG, "1 Kasım ruhuyla Rojava Devrimi'ne sahip çıkacağız. Halkın Rojava Devrimi'ne sahip çıkmak için seferber olması gerekiyor" dedi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle resmi internet sitesinde yazılı bir açıklama yayımladı.
Açıklamada, "Bu önemli ve anlamlı günde, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nün yıl dönümü vesilesiyle, Kobanê direnişini özveri ve fedakarlıklarıyla dünyaya duyuran kahramanlar Arin Mirkan, Rêvan, Gelhat, Paramaz Kızılbaşan, Herdeman ve Serzoriyan Okulu direnişçilerini saygıyla anıyoruz" denildi.

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İ TEMSİL EDİYOR'

Açıklamada, 9 yıl önce Kobanê'de YPG ve YPJ güçlerinin öncülüğünde DAIŞ’e karşı 134 gün süren direniş sonucunda zaferin elde edildiği belirtildi. Baskı, kölelik ve esarete karşı özgürlük severlerin tarihin sayfalarına girdiğinin kaydedildiği açıklamada,  "YPG ve YPJ'nin direnişine tanık olan insanlık, DAİŞ barbarlığına karşı özgürlük ve onur savaşçılarının yanında yer aldı. Halkın birliği ve Kobanê'ye sahip çıkılmasıyla sadece Kobanê kurtarılmadı, insanlık yaşama umudunu bir kez daha canlandırdı, karanlığa karşı ışık kazandı. Kobanê, DAİŞ'in karanlık zihniyetine mezar oldu ve Baxoz'da mezarına son taş yerleştirildi” diye belirtildi.

İşgalci Türk devletinin bölgedeki saldırılarına değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "Bugün işgalci Türk devleti, DAİŞ'i temsil eden AKP-MHP hükümeti, tüm imkânlarını kullanarak, insanlığın ortak mirası olan Rojava Devrimi'ni yok etmek ve DAİŞ'i canlandırmak için harekete geçmiştir. Henüz DAİŞ tehlikesi sona ermemiş olmasına rağmen Türk devletinin saldırıları sadece bölgemiz için değil, dünya için de tehlikelidir. Uluslararası güçler, Türk devletinin vahşi saldırılarına çıkarları nedeniyle sessiz kalıyor. 9 yıl önce Kobanê'de insani değerler için seferber olan halkın, DAİŞ yeniden canlanmadan önce, bu kez devletin karanlık zihniyetine karşı, kendi mirası olan Rojava Devrimi'ne sahip çıkmak için seferber olması gerekiyor.

YPG ve YPJ güçleri olarak, Kobanê'nin kurtuluşunun yıl dönümü vesilesiyle şehitlerimize ve halkımıza, faşizmin ve gericiliğin her türlü saldırısına karşı Rojava Devrimi'ni savunma ve Rojava'nın kazanımlarını koruma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.”