YPG savaşçısı Elî, Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı

Dêrazor'da 13 Nisan'da şehit düşen YPG savaşçısı Dilgeş Elî (Serhed Ruha), Şehît Delîl Saroxan Şehitliği'nde toprağa verildi.

Dêrazor'da şehit düşen YPG savaşçısı Dilgeş Elî’nin (Serhed Ruha) cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nde alan yüzlerce kişi, sloganlar eşliğinde Şehît Delîl Saroxan Şehitliği'ne doğru yola çıktı.

YPG savaşçısının cenazesi şehitliği ulaştığında da askeri bir tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihedîn Hesen, Elî’nin ailesine başsağlığı dileyerek, "Şehid Dilgeş, şehit düşmeden önce sürekli ‘Baxoz'un özgürleştirilmesinden sonra Qamişlo'ya gidip annemin elini öpeceğim’ derdi. Qamişlo seninle gurur duyuyor. Şehitlerin emeklerine sahip çıkıp onların izinde zafer bayrağını zirveye kaldıracağımız sözünü yineliyoruz" dedi.

YPG komutanlarından Amed Qamişlo da şunları söyledi: "Rêber Apo özgür yaşar ve çalışır koşullara ulaşıncaya kadar bize durmak yok. Şehitlerin izinde ilerleyeceğiz.”

Elî’nin amcası Nezîr Sofî ise "Dilgeş, hakikat ve fedakarlığın yolunu takip etti. Bugün Dilgeş Egitlerin misafiri oldu. Gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Dilgeş'in şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi. Şehit Elî’nin toprağa verilmesi ile tören sona erdi.