YPG, şehidin kimlik bilgilerini açıkladı

YPG, Fedakâr Heleb adlı savaşçının Çağın Direnişi'nde şehit düştüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi, 9 Ağustos 2018’de Efrîn’de şehit düşen bir savaşçının kimliğini açıklayarak, "Fedakâr Heleb yoldaşımızı saygıyla anıyoruz" dedi.

YPG'nin açıklamasında şöyle denildi:

“Yoldaşımız Fedakâr Heleb, Efrîn Direnişi’nin Birinci Aşaması’nda Şêrawa’nın Bîyê köyünde güçlerimiz ve düşman arasında çıkan çatışma sonucunda 9 Ağustos 2018’de şehit düştü. Şehit yoldaşımızın kimlik bilgilerini sizinle paylaşıyoruz.

Efrîn’de dünyaya gelen yoldaşımız Fedakâr Heleb, yurtseverlik kültürü ve Önder APO’nun özgürlük fikrine sarılan bir ailede yetişti. Fedakâr yoldaş, 2013 yılında Rojava Devrimi birinci yılını doldurmadan büyük bir coşku ve heyecanla halkının korucusu olmak için hem ruh hem de fiziksel açıdan silahlandı.

Devrimcilik yaşamında Cebhet El Nusra ve DAİŞ çeteleri gibi barbar çetelere karşı çok sayıda askeri hamlede yer alarak bu savaşlarda büyük tecrübeler edindi ve bunu askeri kişiliğinde geliştirdi. İşgalci Türk devleti ve çetelerine karşı en büyük savaşı Efrîn meydanında oldu. Fedakâr yoldaş savaşçılığıyla düşmana karşı büyük bir emek verdi. Efrîn’deki 58 günlük savaş, devrim tarihimizde yeni bir sayfa açtıysa bu, direnişin kahramanların sayesinde gerçekleşti. İnsan iradesinin ileri tekniğe karşı nasıl direndiğinin en somut örneği Fedakâr yoldaşımızdı.

Fedakâr yoldaşımız şahsında Efrîn Direnişi şehitleri ile halkımızın ve devrimizin temsili olan bütün kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.  Şehidimizin ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bize verdiği görevi gerçekleştireceğimiz sözünü tekrarlıyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Açıklamada, şehidin bilgileri şöyle paylaşıldı:

"Kod adı: Fedakâr Heleb

Adı Soyadı: Seîd Beşîr

Anne adı: Sadîqe

Baba adı: Elî

Doğum yeri: Efrîn

Şehadet yeri ve tarihi: 9 Ağustos 2018-Efrîn."