YPG: Serbest Heleb yoldaşımız kaza sonucu şehit düştü

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın ve İrtibat Merkezi, 11 Kasım günü yaşanan bir kaza sonucu görevi başındaki savaşçısı Serbest Heleb’in (Rafet Elî) şehit düştüğünü açıkladı.

YPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada "Serbest Heleb yoldaşımız 11 Kasım 2023 tarihinde Halep'te görevini icra ettiği sırada geçirdiği kaza sonucu şehit olmuştur" dedi.

Açıklamasa şehide ilişkin şunlar ifade edildi:

"Yoldaşımız Serbest, Efrîn'de yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin ve çevresinin yurtseverliği ve Rojava devriminin etkisiyle yeni bir özgür yaşam arayışındaki Serbest yoldaşımız özgürlük saflarına katılım kararı aldı. 2022 yılı sürecinde katılma kararı aldığında, tutumunu işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi ve halkımızın özgürlüğü temelinde belirledi.  Özellikle de işgal altındaki kentlerimizin özgürleştirilmesini en büyük hedefi olarak ortaya koydu. Serbest yoldaş, temel ideolojik eğitim devresini tamamladıktan sonra alanında uzmanlaşmak ve bu konuda bilgi ve becerisini ilerletmek ve belirlediği mevcut hedeflerini yerine getirmek için Komandos Güçleri’ne katıldı. Alanında uzmanlık seviyesine ulaşmak için büyük bir gayret ve çaba sarfetti. Serbest yoldaş, yaşamına büyük bir moral ve coşkuyla katılım sağlayarak, çalışkanlığı, fedakarlığı ve yoldaşlarına karşı samimiyeti ile örnek bir savaşçı oldu.

Serbest yoldaşın erken şehadete ulaşması, amaç ve hedeflerinin gerçekleştirmesi noktasında verdiği sözünü zafere ulaşıncaya kadar yoldaşları devralmıştır.  Şehitlerimizin işgal altındaki kentlerimizi özgürleştirilmesi amacı ve hedefini mutlaka gerçekleştireceğimize ve tüm şehitlerimize layık olacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz.

Başta yoldaşımız Serbest Heleb’in değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

YPG, şehit düşen savaşçının kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

Kod adı: Serbest Heleb

Adı ve Soyadı: Rafet Elî

Anne Adı: Heyat

Baba Adı: Xalid

Şahadet Yeri ve Tarihi: Halep | 11 Kasım 2023