YPG: Türk devleti DAİŞ’e yardım ulaştırma çabasında

Türk ordusunun Rojava’ya yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Türk ordusunun bu saldırıları, DAİŞ’e açık bir biçimde yardım ulaştırma çabasının bir ifadesidir” dedi.

Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik bugün düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi şunları belirtti: “Kimden ve nerden gelirse gelsin, Kuzey Suriye topraklarına yönelik hiçbir saldırının karşılıksız bırakılmayacağını ve bu anlamda öz savunma hakkımızın bulunduğunu bir kez daha vurguluyoruz.”

Kuzey Suriye ve Rojava Kürdistanı’na yönelik ihlal ve saldırılarını son zamanlarda artıran işgalci Türk devletinin, provokasyonlar yaratarak, bölgedeki güven ve istikrar ortamını bozmaya çalıştığına dikkat çeken YPG Basoın Merkezi şunları kaydetti: “Rojava Kürdistanı’ndaki kazanımları her fırsatta hedeflemekten geri durmayan işgalci Türk ordusu sayısız örnekte görüldüğü üzere bölgelerimize keyfi saldırılarda bulunmaktadır. 28 Ekim (bugün) tarihinde Kobanê’nin batısında bulunan Zormixar, Çarixlî, Siftek ve Aşmê köylerine işgalci Türk ordusu tarafından havan topları ve çeşitli ağır silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırılara anında ağır silahlarla karşılık verilmiştir. Saldırılar esnasında Erka Xweparastin görevlisi olan bir savaşçımız ağır yaralanmış ve daha sonra şehit düşmüştür. Bu saldırılar tahrik yoluyla bölgemizde yeni çatışmalar yaratma ve işgal girişimine meşruiyet sağlama amacını taşımaktadır.

DAİŞ çete yapılanmasına karşı Dêrezor’da kıyasıya bir mücadelenin içerisinde olduğumuz ve terörü topraklarımızdan söküp atma hazırlıkları yaptığımız böylesi bir dönemde işgalci Türk ordusunun bu saldırıları, DAİŞ’e açık bir biçimde yardım ulaştırma çabasının bir ifadesidir. Şunu bir kez daha ifade etmekte fayda görüyoruz: Kontrolümüz altındaki alanlardan işgalci Türk devletinin sınırlarına veya sınır içine yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Bu saldırıların amacı bölgede yeni provokasyonlar yaratmak ve DAİŞ çete yapılanmasına yardım etmektir. Kimden ve nerden gelirse gelsin, Kuzey Suriye topraklarına yönelik hiçbir saldırının karşılıksız bırakılmayacağını ve bu anlamda öz savunma hakkımızın bulunduğunu bir kez daha vurguluyoruz.”