YPG ve YPJ, Myanmar devrimcilerini selamladı

YPG ve YPJ, Myanmar devrimcilerini selamladı, "Cunta rejimini ve diktatörlük sistemlerini yıkacağınıza inanıyoruz" dedi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, Myanmar devrimcilerini selamladı.

 Açıklamada, "Kadın özgürlükçü mücadele öncülüğünde, halkların kardeşliği ve birliği temelinde özgür bir toplumun inşa edilebileceğine ve daha güzel bir dünyanın yaratılabileceğine olan inancımız tamdır. Dolayısıyla tüm insanlık adına yürüteceğimiz mücadelenin kararlılığıyla büyük bir sevgi ve saygıyla devrimci mücadelenizi selamlıyoruz. Önder APO'nun tüm farklılıkları ret eden, tekçi ulus devlet gibi iktidar araçlarından uzak, Demokratik Konfederalizm modelini esas alan, cinsiyet özgürlükçü irade ve ortak temsiline dayalı Demokratik Ulus ve özyönetim örgütlenmesi paradigması 21. yüzyılın tüm sorunlarını çözebilecek güce sahiptir" denildi.

'CUNTAYI YIKACAĞINIZA İNANIYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bu yaşam ve yönetim perspektifi; insan ile insan, insan ile doğa ve kadın ile erkek arasındaki iktidar sorununu ve ilişkisini tahlil ederek, çözüm gücünü ve iradesini ortaya koyar. Bu temelde doğadaki dengeyi ve doğal döngüyü, kadın-erkek özgürlüğü hakikati çerçevesinde tüm faşist-devletçi-diktatör ve cinsiyetçi politikaları boşa çıkararak halkın öz yönetim gücüne dayalı çözüm geliştirerek, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirir. Mücadelemiz bu ilkelere dayanmaktadır.

Bu temelde sizlerin mücadelesiyle ortaklaşan mücadelemizin anlamı her şeyden önemlidir. Paha biçilemez kutsal mücadelemiz nedeniyle faşist Türk devleti bize karşı haksız ve hukuksuz saldırılar gerçekleştiriyor, dünya ülkeleri ise tüm bu saldırıları görmezden geliyor.

Bu nedenle bizler her türlü hegemonik güçlerin Türk devletini bize karşı sopa gibi kullanan politikalarını şiddetle reddediyoruz. Acımızı paylaşan ve mücadelemizi destekleyen mesajınızı takdirle karşıladık. Dayanışma mesajınız bize büyük bir moral veriyor, bunun için size teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Myanmar halkı da pek çok farklı kimliğe ve kültüre sahiptir. Aynı zamanda da pek çok güçlü demokratik dinamiğe sahipsiniz. Bu nedenle faşist cunta ve askeri yöntemlerle sizi kontrol altına almaya ve bastırmaya çalışıyorlar. Devrimci bir kültür birikimi ve geleneğine sahip olduğunuz için, özgürlük ve demokrasiyi bölgeye ve dünyaya yayma potansiyeline ve fırsatına sahipsiniz. Bunun için bu saldırı yöntemleriyle sizi engellemeye çalışıyorlar.

Mücadelenizi dikkatle takip ediyoruz. Faşist cunta yönetiminin halkınıza yönelik baskıları, haksız kirli savaş yöntemlerini ve dünyanın da bu saldırılara karşı sessizliğini kınıyor ve reddediyoruz. Bu saldırılar karşısında kendinizi hızlı bir şekilde örgütleyebilir ve öz-savunma temelinde kendinizi savunabilirsiniz. İmkanların kısıtlı olmasına rağmen göstermiş olduğunuz bu fedai ve fedakar duruşunuzu büyük bir hayranlık ve saygıyla karşılıyoruz.

Çok uluslu kimliğiniz ve bu gerçeğin beraberinde getirdiği zenginlik, tüm bölge ve dünya halkları için kuracağınız özgür yaşam modeli emsal teşkil edecektir.  Zaten içinde yaşadığınız toplumun bu konuda güçlü özelliklere sahiptir. Özellikle Demokratik Ulus yönetim modeliyle hem kendi kimliğinizi koruyabileceksiniz hem de halkların birlikte yaşadığı ortak bir yaşam inşa edebileceksiniz. Bu bilgi birikiminiz ve göstermiş olduğunuz özgür olma arzusu iradesiyle hegemonik güçlerin politikalarına ve faşist cunta yönetimine karşı kararlı mücadelenizle karşı duracaksınız.

Bizler kadın özgürlüğünü toplumun varoluşundaki özü olarak tanımlıyoruz. Bu anlamda stratejik yaklaşıyoruz. YPG-YPJ olarak bu temel üzerine kurulmuş bir ordumuz var. Mesajınızda kadının ordu içerisinde örgütlenmesinin önemine dikkat çekmişsiniz, ayrıca kadın gücünün sizin mücadelenizde önemli bir katılımının olduğunu belirtmişsiniz. Bunu çok değerli buluyoruz.
Kadın özgürlüğünün cinsiyet çatışmasını tahlil ettiği kadar toplumu da özgürleştirebileceğine inanıyor, bu temelde kadın dostlarımızı selamlıyoruz. Kadın özgürlükçü felsefeyi esas alan her mücadelelerin mutlaka başarıya ulaşacağına ve toplumu özgürleştirecek güce sahip olacağına olan inancımız tamdır. Özgür kadının örgütlenmesi ve felsefesi toplumun vicdanını, dayanıklılığını ve iradesini temsil eder. Bu temelde meşru davanızda onurlu bir yaşamı başarıyla inşa edeceğinize eminiz.

Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin göstermiş olduğu direnişi görüyor, sizlerle olan dayanışma ruhuyla gerekli gördüğünüz konularda devrimci mücadelenize destek ve yardımları sağlamaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Savunma güçleri olarak 'Devrimci Halk Savaşı' stratejisiyle, halkın gücünü örgütleyeceğiz ve her türlü düşman tekniğini bertaraf edecek taktik uzmanlık ve beceriyle ve özgürlüğe olan inancımızla devrimci mücadeleyi özgür oluncaya kadar güçlü bir şekilde yürüteceğiz. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız ve temsil ettiğimiz özgürlük değerlerini hep birlikte yaşayacağız. Devrimci mücadelemizin bölgesel ve dünya devrimine dönüşmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz ve mutlaka başaracağız. Bu gurur ve kararlılıkla sizleri selamlıyor ve her ne şekilde olursa olsun Cunta rejimini ve diktatörlük sistemlerini yıkacağınıza inanıyoruz. Mücadelenizde başarılar diliyor, saygılarımızı sunuyoruz."