YPJ: Önder Apo'nun fikirleri özgürlüğün pusulasıdır

YPJ, kuruluş yıl dönümünü ve Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutladı, "Önder Apo'nun fikirleri özgürlüğün pusulasıdır" dedi.

YPJ, 9’uncu kuruluş yıl dönümü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle açıklama yaptı.

YPJ'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

“YPJ’nin ordulaştığı 4 Nisan’ı Önder Apo, özgürlük için canını feda eden bütün şehitlere, bütün mücadeleci kadınlara ve özgürlükçülere kutluyoruz. Canıyla devrimi yaratan ve YPJ’nin sembolü olan Silava, Bêrîvan, Jinda, Warşîn, Rêvan, Arîn, Avesta ve Sosin’ı anıyoruz. Aynı zamanda Önder Apo’nun felsefesini candan kucaklayan, özgür kadın ve Rojava Devrimi için canını feda eden Enternasyonalist arkadaşlarımız Anna Campbell, İvana Hoffman, Ceren Guneş, Zilan Ereb, Sarya Ozgur ile direniş cephelerinde Türk devleti çetelerinin eline esir düşen arkadaşlarımızı anıyoruz. YPJ’ni 9’uncu kuruluş yıl dönümünü onlar için kutluyor ve mücadelemizin onların emeği sayesinde bugünlere geldiğini söylüyoruz.

'YPJ ÖNDER APO'NUN PERSPEKTİFİNİ ESAS ALDI'

YPJ kuruluşundan öncülüğüne ve ordulaşmasına kadar Önder Apo’dan özgürlük perspektifini esas aldı. Bölge kadınlarının ordulaşması, özgür kadın kimliğini ve toprağını doğal gücüyle savunması çok önemlidir. YPJ kuvvetlerinin çıkması tüm kadınlar, bölge halkları ve özgür gelecek için umuttur. YPJ güçleri mücadelenin bütün alanlarında özgürlük için savaştı ve büyük bir direniş gösterdi. YPJ’nin Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye’de yıllardır yürüttüğü mücadele ve çalışmalar Ortadoğu ve bütün dünya kadınları için bir başarı umudu oldu. YPJ, bu temel üzerinden 9 yıldır demokratik ekolojik ve kadın kurtuluş paradigması ile kadın özgürlük davasını ve demokratik ulus perspektifi ile savaşını büyüttü. Savunma güçlerini büyüterek, meşru savunma kapsamında devrimini savunuyor.

Önder Apo’nun doğum günü olan 4 Nisan’da YPJ askeri gücünün kurulmasının büyük bir önemi var. Önder Abdullah Öcalan’ın doğum günü, özgürlük arayanlar için kimlik, kültür, varlık ve hakikat günüdür.  Bugün Önder Apo’nun fikir ve düşünceleri özgürlük pusulası haline gelmiştir.  YPJ olarak biz ve tüm özgürlük isteyenler özgürlük felsefesini bir adres olarak görüyoruz.

Direniş ve mücadele ile bugüne ulaşan destansı devrimimiz aynı ruhla devam edecektir. Devrimimizi büyüterek, toprağımızı işgalcilerden özgürleştireceğiz. Bütün dünya kadınlarına kendilerini içinde bulduğu Rojava Devrimi’nin güçlendirmeye, Rojava’ya statü verilmesi ve özgürlük çemberinin büyütülmesi için insanlık devrimine katılmaları çağrısında bulunuyoruz.”