YPJ: Kobanê direnişine sahip çıkmak özgür ve onurlu yaşamın teminatıdır

Kadın Savuma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, Kobanê direnişine sahip çıkmaya çağırırken, bu direnişin “özgür ve onurlu yaşamın teminatı” olduğunu vurguladı.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, kendi internet sitesinde yayınladığı açıklamada 1 Kasım Kobanê Dünya Günü'nü kutladı.

Açıklamada, "Kobanê direnişi, halkların fiziki ve kültürel soykırımlardan geçirilmesini kendisi için beka meselesi haline getiren hegemonik güçlere karşı büyük bir direnişti. Halkaların bu amaçlar ekseninde geliştirilen planları hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini ve onlara boyun eğmeyeceklerini gösteren çok büyük ve anlamlı bir mesajdı" denildi.

YPJ, tarihi Kobanê zaferinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesinden ilham alan Kürt halkının güçlü iradesi, kararlılığı ve ulusal direnişiyle elde edildiğini kaydetti

Açıklamada, "Bu temelde YPJ olarak Demokratik Modernite önderi, Önder Abdullah Öcalan’ı selamlıyor, Halkların Önderi Abdullah Öcalan’a bağlılığımızı yeniliyoruz. Eğer dünya Kobanê direnişini tanıdıysa ve bu direnişte kendini gördüyse bunda en büyük pay ve çabanın sahibi Önder Abdullah Öcalan’dır” diye belirtildi.

Kobanê'de kadınlar öncülüğünde dünya halklarının sesini yükselttiğini ifade eden YPJ, şöyle devam etti:

"Kadın Devrimi Kobanê'de zirveye ulaştı, Kobanê'yî büyük bir iradeyle savunmak tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı. Ardından tüm Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yayıldı. Kadınların öncülüğünde gelişen tarihi Kobanê destanı, insanlığın demokrasi noktasında örgütlenmesine büyük bir umut olanak sağladı. Emsalsiz gelişen tarihi Kobanê direnişinde ön plana çıkanlar karanlığa karşı cesur ve güçlü bir iradeyle duran Kürt kadınlarıydı. Kürt kadınlarının göstermiş oldukları tarihte emsaline az rastlanır öncülük ve direniş ruhu, Demokratik Ulus sisteminin kurulmasının zeminini yarattığı gibi inancını da arttırdı. Bu inanç tüm dünyaya güç ve umut verdi. Böylelikle Kobanê direnişi global bir harekete dönüşerek enternasyonalist bir boyut kazandı.”

Türk devletinin işgal saldırılarına da dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi:

"Kobanê direnişinde bu halkın kahramanlığını dile getiren, bundan etkilenen ve destek veren tüm dünya, bugün ise işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik işgal ve imha saldırıları karşısında sessizdir. Bugün DAIŞ teröristlerinin fikir söylem ve eylemlerinden daha tehlikeli ve korkunç olan işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları devam ediyor. Buna sessiz kalış saldırıları teyit etmek anlamına gelmektedir. Bu saldırıları kesin olarak durdurabilecek en büyü güç kadınların ve halkların örgütlü mücadelesidir. Biz Rêvan, Arîn, Medya, Zehra, Gelhat, Herdem’in ve tarihin her döneminde emeği ve direnişi inkâr etmeyecek kahraman yoldaşları olarak, tüm devrim şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyor ve amaçladıkları hedeflerini zafere ulaştırıncaya kadar büyük bir ısrar ve kararlılıkla mücadele edeceğimizin sözünü yeniliyoruz.  Tüm halkımıza ve dünya halklarına çağrımızdır; özgür ve onurlu yaşamın teminatı ancak tarihe altın harflerle geçen Kobanê direnişine sahip çıkmaktan geçer.”