YPJ: Yaralanan yoldaşımız Nûpel Têkoşer Dêrik şehit düştü

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin 18 Ocak’ta Eyn İsa’ya düzenlediği saldırıda yaralanan Sena Eli (Nûpel Tekoşer Derik) adlı savaşçının 7 Şubat’ta şehit düştüğünü açıkladı.

YPJ Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Nûpel yoldaşın 2018’de YPJ saflarına katıldığını belirtirken, işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu yaralandıktan sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

YPJ’nin açıklaması şöyle:

"Ülkemizde geliştirdiğimiz özgürlük mücadelemiz her geçen gün büyüyor ve halkların özgürlük davasını zaferle taçlandıracağız. Devrimin kazanımlarını ve Rojava Kadın Devrimi’ni korumak için mücadelemizi amansız bir şekilde aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz.

Sena Eli (Nûpel Tekoşer Derik) arkadaşımız 1999 yılında Dêrik’te dünyaya geldi. Halkların özgürlük mücadelesinin birçok büyük kahramanına ev sahipliği yaptı. Yurtsever kültürüyle Rojava Devrimi’nde de kahraman kadın ve erkeklerin evi oldu. Yoldaşımız Nûpel de yurtsever bir ailede büyüdü ve 2018 yılında YPJ saflarına katıldı.

Nûpel yoldaşımız genç bir kadın olarak devrim koşullarında yeniden kişiliğini ele alarak devrim içerisinde de öncü bir kişilik olarak öne çıkmıştır. Kısa bir süre içerisinde ideolojik ve askeri anlamda büyük gelişmeler elde ederek, çalışkan kişiliğini devrimci her anında yaşattı.

18 Ocak 2023'de Eyn İsa bölgesinde işgalci Türk devletinin bombardıman sonucunda yaralanan ve tedavi gören Nûpel yoldaş, günlerce süren müdahalelere rağmen 7 Şubat günü şehadet mertebesine ulaştı.

İşgalci Türk devletine karşı yürüttüğümüz mücadele haklı olduğumuz bir mücadeledir. Şehadete ulaşan her yoldaşımızın şahsında ülkemizi ve topraklarımızı koruma sözümüzü yenilemekteyiz. Başta Nûpel yoldaşımızın ailesi ve arkadaşları olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun. YPJ olarak arkadaşlarımızın intikamın alacağımızın sözünü veriyoruz”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

“Kod adı: Nûpel Tekoşer Dêrik

İsim ve Soy isim: Sena Eli

Anne adı: Taybet

Baba adı: Ebdillah

Şehadet yeri ve tarihi: 07.02.2023- Hesekê”