YRA, Gazeteci Ahmet’in kaçırılmasını protesto etti

Özgür Basın Birliği (YRA), Gazeteci Süleyman Ahmet’in KDP güçlerince kaçırılmasını protesto etti.

Özgür Basın Birliği (YRA), çok sayıda gazetecinin katılımıyla Qamişlo kentindeki Mihemed Şexo Kültür ve Sanat Merkezi önünde Gazeteci Süleyman Ahmet’in kaçırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama YRA Yönetim Kurulu üyeleri Canê Xemgîn ve Evin İbrahim tarafından okundu.

Açıklamada, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi’nin başlamasıyla birlikte memleketi Efrîn’de basın çalışmalarına başlayan Süleyman Ahmet’in kalemi ve kamerasıyla devrimin sesini kamuoyuna duyurduğu belirtildi.

Süleyman Ahmet’in ailesinin, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e yönelik saldırılarının (20 Ocak 2018) ardından Cindirêsê ilçesinden Halep’e göç ettiğinin belirtildiği açıklamada, Başurê Kurdistan’ın Süleymaniye kentine geçen Süleyman’ın Rojnews'te çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.

'GÜNEY HÜKÜMETİ SORUMLU'


Gazeteci Süleyman Ahmet’in KDP’nin kontrolündeki bölgeden ve Fêş Xabûr kapısından resmi yolla Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine geçtiği ve geçişi sırasında herhangi bir belge sıkıntısı olmadığının vurgulandığı açıklamada, 25 Ekim’de Rojava’dan Başûrê Kurdistan’a dönmek üzere aynı yoldan dönen Süleyman Ahmet ile iletişimin kesildiği belirtildi.

Süleyman Ahmet'in durumundan Başurê Kurdistan hükümetinin sorumlu olduğunu belirten YRA, Uluslararası Gazeteciler Birliği, Sınır Tanımayan Gazeteciler ve Gazetecileri Koruma Komitesi başta olmak üzere Başurê Kurdistanlı gazetecilere ve gazeteci haklarını koruyan kurum ve kuruluşlara çağrı yaptı.