Yusif: Kazanımlarımızı bırakmayacağız!

TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yusif, Türk devletinin kapsamlı saldırılarına rağmen başaramadığını belirtti, "Kazanımlarımızı bırakmayacağız" dedi.

Türk devleti ile çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleştirdiği etnik soykırım saldırıları ve demografik yapıyı değiştirme politikalarına ilişkin Rojava Stratejik Araştırmalar Merkezi (NRLS) tarafından forum düzenleniyor.
Forum NRLS tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.
Qamişlo'ya bağlı Rimelan'da bulunan Aram Tigran Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve 3 oturum şeklinde yapılması planlanan forumda, TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yusif, bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kuzey ve Doğu Suriye'nin çok zor bir süreçten geçtiğine işaret eden Yusif, ABD-Rusya gibi güçler tarafından saldırılarına izin verilen Türk devletinin bölgede etnik soykırım ve demografik değişim yaptığını belirtti.

'HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARAMADI'

Yusif, şu değerlendirmeleri yaptı:
"Tüm yaptıklarına rağmen başarı elde edemeyen Türk devleti bölgeye saldırıyor. Türk devleti saldırılarıyla halk bileşenlerini yok etmeyi amaçlıyor. Halk bileşenleri arasına fitne sokarak karışıklık çıkartmak istiyor. DAİŞ çetelerini Suriyeli göçmen adıyla bölgeye saldırtıyor. Erdoğan, irademizi kırmak istiyor. 8 yıldır kendimizi savunuyoruz. Sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz.

'KAZANIMLARI HİÇ KİMSEYE BIRAKMAYACAĞIZ'

Halkımız ABD-Rusya'nın Türk devletinin saldırılarına izin vermesini hiçbir zaman unutmayacak. Din adı altında Serêkaniyê ve Girê Spî'de halka saldırılıyor. Türk devleti bütün halk bileşenleri için tehdit oluşturuyor. Halkımız Serêkaniyê, Girê Spî ve Til Rifat'ta yapılanlara karşı duracaktır. Bizim için, bu topraklar için canını feda eden şehitleri tanımamız lazım. Şehitlerin elde ettiği kazanımları hiç kimseye bırakmayacağız. Bu toprakları işgalcilerden koruyacak, Türk devleti ve çetelerinin saldırıları karşı direneceğiz ve kazanacağız. Birlik olursak hiçbir güç karşımızda kalamaz."
Forum, 3 oturumun ardından akşam saatlerinde yapılacak basın toplantısı ile son bulacak.