Hatip Dicle: Yurt dışı oyları vekil sayısını etkileyecek, mutlaka oy kullanılmalı

Kürt Siyasetçi Hatip Dicle, yurt dışı oylarının vekil sayısını etkilediğine dikkat çekerek, halkı mutlaka sandıklara giderek Yeşil Sol Parti için oy kullanmaya çağırdı.

Kürt Siyasetçi Hatip Dicle, 14 Mayıs'ta Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da yapılacak seçimler için yurt dışı seçmenlerine seslendi.

Hatip Dicle, "Birçok bölgeden bir veya daha fazla vekil çıkarmak tamamen yurt dışı oylarına bağlıdır" diyerek, şu mesajları verdi:

"Çok tarihi bir süreçteyiz. 14 Mayıs'taki seçimler bizim için tarihi önemdedir. AKP-MHP faşizmini çökertmek, Kürt sorununun demokratik çözümünü sağlamak ve demokratik cumhuriyete giden yolu açmak için tarihsel önemde bir kavşaktayız. Fazla söze gerek olmadığı inancındayım. Yeşil Sol Parti Genel Merkezimizin bize en son gönderdiği bilgilendirme hususunu tüm kamuoyuyla paylaşmayı uygun gördük. Yapılan teknik hesaplara göre, Ardahan'dan 1 vekil çıkarmak, Kars'ta 2. vekili garantilemek, Erzurum'dan 1 vekil çıkarmak, Aydın, Konya ve Manisa'dan 1 vekil çıkarmak, İzmir'den 3. vekili garantilemek, Hatay'da 1 vekil, Bursa 2. bölge ve Ankara 3. bölgede birer vekil çıkarmak tamamen yurt dışı oylarına bağlıdır. Parti genel merkezimizin yaptığı araştırmalar bu yöndedir. Bu nedenle halkımızdan istihram ederek bir dileğimiz var: henüz oy kullanmayanlar oylarını kullanmalı ve genel merkezimizin, hareketimizin bizden beklediği sorumluluğu göstererek mutlaka başarmayı, kazanmayı hedeflemeliyiz."