Adana’da çocuklar için yaz etkinlikleri

Her Yer Çocuk Yaz Etkinlikleri, bu yıl da Adana’da çocukları buluşturdu. Etkinlikler 1 Temmuz’da başladı ve iki ay boyunca sürecek.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Her Yer Çocuk Yaz Etkinlikleri” kapsamında Ağustos ayı sonuna kadar bir çok kentte ve İstanbul'un 25 ilçesinde özellikle yoksul mahallelerde çocuklarla bir araya gelinecek.

Çocuklara bu etkinlikler sırasında oyunlarla eğlenceli bir eğitim de görecek. Etkinlik dönemi başlamadan çocuklar ile bir araya gelen eğitmenler, özelliklere de çocuklara nasıl eğitim almak istediklerini sordu ve rotayı çocukların belirlemesi için hepsini teşvik etti.

Etkinliği tertip edenlerden biri olan Pelin Songül Çiçek, “Türkiye’de ne yazık ki her dönemde değişen bir eğitim sistemi var. Her yeni gelen bakan, sistemi kendine göre, yeni bir hale sokuyor ve deyim yerindeyse bunun öğrenciler, çocuklar üzerinde nasıl bir etki bırakılacağı da düşünülmüyor” dedi.

Çiçek, “Bizler de bu sürecin içerisinde alternatif olarak ne üretebileceğimize bir baktık ve her yaz devam ettiğimiz çocuklar için yaz etkinliklerimizi genişleterek yeni alanlar oluşturduk” diye ekledi.

Bu etkinlikler içerisinde oyunlar ile zenginleştirilmiş matematik, fizik kimya ve biyoloji derslerini çocukların anlayabileceği basit ve yaratıcı bir şekilde dersler veriliyor.

Çiçek, “Bunların yanı sıra, tiyatro, drama, resim gibi dersler de veriliyor. Dans ve yoga gibi derslerimiz de var elbette” diyor.

Gönüllü hocalar ile yapılan bu etkinlikler içerisinde hiçbir şekilde para döngüsü olmadığına dikkat çeken Çiçek, “Ne öğrencilerden bizlere ne de bizlerden eğitmenlere” vurgusunda bulunuyor.

Çiçek, “Tamamen dayanışma ve yardımlaşma esaslı dönüyor döngümüz. Etkinliklerin yapılacağı alanları ise belirlenen mahallerde muhtarlardan ya ücretsiz temin ediyoruz, ya da çok düşük bir ücretle 2 aylığına kiralıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yoksul ailelerin ve çalışan ebeveynler için de ön açıcı bir etkinlik olan bu çalışmalara dahil olmak için çocukların 6 yaşını doldurmuş ve okuma-yazma bilmesi yeterli.

Daha alt yaş gruplar için daha profesyonel bir donanıma henüz sahip olmadıklarını söyleyen Çiçek, “Bizler aileler ve çocuklar ile büyümeye hazırız. Ve her sene etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.