Fransız ve Kürtlerden Lavrio’ya 43 tonluk insani yardım

Fransa Demokratik Kürt Konseyi, işçi sendikası CGT ve Roja Sor, Yunanistan’da Kürt mültecilerin kaldığı Lavrio kampına 43 tonluk gıda yardımında bulundu.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransız işçi sendikası (CGT), üç yılı aşkın süredir periyodik aralıklarla Lavrio mülteci kampına gıda yardım yapıyor.

Gıda yardımı projesi kapsamında, mülteci kampına 33’üncü sefer düzenlendi.

Perşembe günü 43 tonluk bir TIR dolusu gıda yardımı Fransa’dan Lavrio kampına doğru yola çıktı. Yardım, Pazar günü kamp sakinlerine ulaştı.

Ağırlıkta kuru gıda, bebek sütü, çocuk ihtiyaçları, temizlik malzemeleri, döşek, battaniye, nevresim ve kısmi olarak da beyaz eşyaların bulunduğu yardım, kamp sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kamp sakinlerinden 30 kişi, iki saat boyunca TIR’ın boşaltılmasına yardımcı oldu.

Ayrıca proje kapsamında Roja Sor derneği de 5 bin eurluk bağış yaptı. Bu parasal yardım ile Yunanistan’dan gıda malzemeleri alındı.

Proje kapsamında konuşan CGT aktivistlerinden Jacques Leleu ve Richard Hannard, bu insani projenin temel parçaları olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Aktivistler, insani görevlerini yerine getirmek için ellerinde gelen herşey yapmaya devam edeceklerini belirtti.

ANF’ye konuşan Leleu ve Hannard, Fransız ve Avrupalı insani kurum ve kuruluşların hem kendilerine yardımcı olmaları, hem de bu yönlü projeler geliştirmeleri gerektiğini vurguladılar.