Minbic Askeri Meclisi üyesi Xelîl Bekê şehit düştü

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi, savaşçıları Xelîl Bekê’nin (Xelo Reş) görevi başında geçirdiği kazada şehit düştüğünü açıkladı.

Minbic Askeri Meclisi Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, meclis savaşçılarından Xelîl Bekê’nin (Xelo Reş) görevi başında geçirdiği kazada şehit olduğu belirtildi.

Meclisin açıklaması şöyle

“Mücadeleler, direnişler ve özgürlük savaşlarında zafer her zaman şehit ve gazilerin fedakarlıkları ile savaşçıların onur noktalarındaki emekleriyle elde edilir.

Minbic Askeri Meclisi üyesi Xelîl Bekê’nin (Xelo Reş) geçirdiği elim bir kazada hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik.

Şehit Xelîl Bekê, arkadaşları arasında kendine has özellikleriyle biliniyordu. Tutku ve yaşam sevgisi dolu biriydi. Etrafında sevgi ve saygı gördü. Kobanêli Xelîl Bekê, devrim sürecinde silaha ilk sarılan ve halkını koruma mücadelesine katılanlardan biriydi. Uzun bir mücadele geçmişi var. Bir an için vatani görevlerini yerine getirmekten çekinmedi.

Minbic Askeri Meclisine başsağlığı diliyoruz. Şehit, ülke sevgisinin ve korunmasının insanların ülke ve millet için mücadele etmesi gereken en şerefli görev olduğunu hayatıyla ispatlamıştır. Şehit Xelîl’in ailesine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kahraman şehidimize onun izinde yürüyeceğimize söz veriyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Xilo Reş

Adı ve Soyadı: Xelîl Bekê

Anne Adı: Ayşe

Baba Adı: Heman

Doğum Yeri ve Tarihi: Kobanê Zerik köyü, 1974

Katılım Yeri ve Tarihi: Minbic, 2011

Şehadet Yeri ve Tarihi: Minbic, 21.01.2022"