QSD: Suikast hazırlığındaki Türk destekli çete üyesi yakalandı

QSD, suikast hazırlığı yapan Türk devletinin desteklediği çete gruplarının sorumlularından İsmail Zaim isimli çetebaşının 6 Kasım'da yakalandığı açıkladı.

Türk devletinin Rojava'ya dönük işgal saldırıları devam ediyor. QSD Basın Merkezi, 6 Kasım günü Türk devletinin desteklediği çete gruplarının sorumlularından İsmail Zaim isimli çetebaşının yakalandığı açıkladı. Çetebaşı İsmail Zaim'in Suriye’nin kuzeyindeki işgal saldırılarında aktif bir biçimde yer alan ve şehit YPJ savaşçısı Amara Rênas’ın cenazesine saldırdığı görülen çete sorumlularından Muhammed Zaim’in de kardeşi olduğu belirtildi.

QSD tarafından yapılan açıklamanın devamında şunlar yer aldı: "İşgalci Türk ordusu, güdümündeki çete gruplarıyla beraber yürüttüğü işgal saldırılarına paralel olarak, kuzeydoğu Suriye ve Rojava’nın farklı bölgelerinde kaos ve korku yaratmak amacıyla uyuyan hücreler aracılığıyla halkımız ve askeri güçlerimize yönelik saldırı girişimlerinde bulunmaktadır. Güçlerimizin bu unsurlara yönelik operasyonları kapsamında bir süredir saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen kişiler takibe alınmıştır.

6 Kasım tarihinde gerçekleştirilen operasyonla bu çete grubu sorumlularından İsmail Zaim isimli çetebaşı yakalanmıştır. Çetebaşı, Suriye’nin kuzeyindeki işgal saldırılarında aktif bir biçimde yer alan ve bir süre önce açığa çıkan bir videoda şehit YPJ savaşçısı Amara Rênas’ın cenazesine saldırdığı görülen çete sorumlularından Muhammed Zaim’in de kardeşidir. Ceyş el-İslam adlı çete grubunda sorumlu olan çetebaşı Zaim’in kardeşiyle iletişim halinde olduğu, birlikte saldırı ve üst düzey QSD komutanlarına suikast planları yaptıkları tespit edilmiştir."