TKP/ML ve TİKKO savaşçıları uğurlandı

Dersim'de yaşamını yitiren sosyalist savaşçılar Volkan İldem (Nubar) ile Ali Kemal Yılmaz, son yolculuklarına uğurlandı.

Dersim Ovacık’taki bombardımanda şehit düşen TKP/ML MK üyesi ve Dersim Siyasi Komiseri Erol Volkan İldem (Nubar) ile TİKKO Dersim Bölge Komutanı Ali Kemal Yılmaz (Özgür), Sarıgazi Cemevi’nde yapılan törenin ardından Sarıgazi Parti ve Devrim Şehitleri Mezarlığı’nda son yolculuklarına uğurlandı. Sarıgazi yüzlerce polis ve onlarca zırhlı araç ile helikopterler tarafından ablukaya alındı.

Malatya ATK’den dün akşam saatlerinde teslim alınan cenazeler, polis ve zırhlı araçların taciziyle İstanbul Sarıgazi Cemevi’ne getirildi. Cemevine çıkan bütün sokaklar ve Sarıgazi Mezarlığı polis tarafından bariyerlerle çevrildi. Salgın bahanesiyle “60 kişi sınırı doldu” diyen polisler kitlenin cemevine girişine engel oldu.

'DİRENİŞİMİZ BÜYÜYECEK'

Polisin tüm ablukasına rağmen cemevine giren kitle, saat 13.00’da anma töreni gerçekleştirdi. Cenazeler “Gerillalar Ölmez, Yaşasın Halk Savaşı” sloganları eşliğinde morgdan alınarak cemevi bahçesine getirildi. TKP/ML TİKKO savaşçıları şahsında tüm devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende, ant içilerek “Önderimiz İbrahim Kaypakkaya” sloganı atıldı. Saygı duruşunun ardından Partizan, Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına konuşmalar yapıldı.

Partizan adına yapılan konuşmada, "Direnişlerimiz bu özlemlerle büyüyecek” denildi.

Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına yapılan konuşmada da “Faşizm şehitlerimizin bedenlerinden dahi korkuyor. Şimdi onların açtığı yoldan yürüyecek, omzumuzda faşizme kin ve yoldaşlarımızın onurunu taşıyacağız. Tereddüt etmek yok, vazgeçmek yok! Onların sesi olup onları haykıracağız!” denildi.

MEZARLIĞA DA ABLUKA

Törenin ardından cemevine alınmayan kitle ile cemevi içindeki kitle birleşerek sloganlarla Sarıgazi Mezarlığına yürüyüş gerçekleştirdi. Sarıgazi Mezarlığını da bariyerlerle ve zırhlı araçlarla çeviren polisler kitlenin mezarlığa girişine engel oldu. Kitlenin bir kısmı içeri girerken, bir kısmı da dışarıda kaldı, dışarıda kalanlara polis tarafından GBT yapıldı.

Ali Kemal Yılmaz ve Erol Volkan İldem’in kızıl bayrağa sarılı tabutları, ailelerinin ve yoldaşlarının omuzlarında mezarlığa getirildi. TKP/ML MK üyesi, Dersim Siyasi Komiseri Erol Volkan İldem ve TİKKO Dersim Bölge Komutanı Ali Kemal Yılmaz’ın cenazesi TKP/ML bayrağına sarılarak, marşlar ve sloganlarla toprağa verildi.
Cenazeye devrimci kurumlardan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkevleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Devrimci Parti ve Mücadele Birliği ile şehit ve tutsak aileleri de katılım sağladı.