İngiliz Kanalı gece gündüz izlenecek

AB, İngiliz Kanalı kaçakçılarına savaş ilan etti. İngiliz Kanalı kıyıları, Çarşamba gününden itibaren Frontex uçakları tarafından "gece gündüz" izlenecek.

27 ölü ile İngiliz Kanalı'ndaki mülteci dramının ardından AB temsilcileri "Büyük Britanya ile işbirliğini geliştirme" kararı aldı.

İngiliz Kanalı'ndaki kaçakçılarla mücadelede, AB sınır koruma teşkilatı Frontex'e ait bir uçak, Çarşamba gününden itibaren İngiliz Kanalı kıyılarını izleyecek. 

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin Pazar günü birkaç AB ülkesinin temsilcileri, AB Komisyonu ve Frontex ve Europol yetkilileriyle yaptığı görüşmeden sonra, uçağın Fransa'dan Hollanda'ya olan bölge üzerinde "gece gündüz" uçacağını söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı, Paris'in İngiltere'ye giden göçmenleri durdurmak için "İngiliz dostları" ile çalışmaya hazır olduğunu doğruladı. 

Darmanin, Çarşamba günü İngiliz Kanalında bugüne kadarki en kötü mülteci dramında 27 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından kuzey Fransa'nın Calais kentindeki toplantıya davet etmişti.

Ortak bir bildiride, katılımcılar "suç kaçakçılığı ağlarıyla daha etkin bir şekilde mücadele etmek için mümkün olan her şeyi yapma taahhütlerini" yeniden teyit ettiler.