Hüseyin Narlı son yolculuğuna uğurlandı

TV10 ve CAN TV kurucularından Hüseyin Narlı, Dormund’daki kitlesel törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Narlı’nın eşi Ayfer Ünlübayır, "Kalbin Kürdistan için atardı” dedi.

Almanya’nın Bochum kentinde 9 Ocak günü yaşamını yitiren, Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden Gazeteci Hüseyin Narlı (Ökkeş Ünlübayır) için Dortmund Alevi Kültür Merkezi’nde (DAKME) anma töreni düzenlendi. Törene Narlı’nın çalışmaları arkadaşları ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Anma Pir Mustafa Mısır ve Ali Köylüce’nin çıra yakması ile başladı.


Hüseyin Narlı’nın eşi Ayfer Ünlübayır, “Kalbin Kürdistan için atardı. Kürdistan marşını ne büyük bir hazla dinlerdin. Kürdistan’daki gelişmeler senin hayatını belirliyordu. Mücadele büyüdükçe sendeki enerji de büyüyordu. Özgür Kürdistan’ı göremedin. Ama bir gün o topraklarda özgür Kürdistan’ın yeşereceğinden adın kadar emindin, bundan asla şüphe duymadın” diye konuştu.

'HER ZAMAN İLERİYE GİTTİ'

Ünlübayır’ın ardından kızları Evin babasının tabutu başında Ayfer Düzdaş’ın “Lo wer meke” isimli ezgiyi okudu.
Amcasının oğlu Ali Ünlübayır ise çoçukluktan beri beraber olduklarını belirterek, “Üniversiteye kadar beraber okuduk. Hüseyin, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni kazanınca ayrılmıştık. Ama '80 darbesinden sonra beraber yurt dışına çıktık. Hüseyin hep hızlı bir hayat yaşadı” dedi. Ardından ise Ahmed Arif’in “Anadolu” şiirini okudu.
Narlı’nın yakın dostu Gazeteci Suat Bozkuş ise “Bugün bu kadar farklı insanı buraya toplayan, Narlı’nın enternasyonalist devrimci kişiliğidir. Son anına kadar ezilen tüm halkların mücadelesini verdi” dedi. Bozkuş, “50 yıllık arkadaşım eliyle, yüreğiyle, bileğiyle devrimci oldu. Hiçbir zaman geriye bakmadı, hep ileriye gitti” diye konuştu.  

'KÜRT VE ALEVİ MÜCADELESİNE BÜYÜK KATKISI OLDU'

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Başkanı Hüseyin Mat, “Hüseyin abinin devrimci kimliğiyle hem Kürt halkının hem de Alevilerin mücadelesine çok büyük katkıları oldu. Onunla çalışmak benim için çok öğreticiydi” dedi.
Narlı ile uzun yıllar TV10, Can TV’de birlikte programlar yapan Zeynel Gül, “Çok iyi bir yoldaşımızı, hocamızı kaybettik” diyerek, İstanbul ve Sofya Üniversitesi’nden arkadaşlarının onun için gönderdikleri şiir ve mesajı okudu.
Yazar Fut Kav, “Bir devrimci olarak yaşadı. Aramızdan ayrıldı, diyemiyorum, bize bıraktığı miras var” derken; MAR-DEF Eşbaşkanı Fidan Kabayel ise “Narlı, yüreği zulme karşı atan herkesin yol arkadaşı, hevali ve canıydı. Mücadelesini kendimize yol bellemeyi görev biliriz” dedi.
Yazar Mehmet Bayrak ise “Aramızdan zamansız ayrılması bizi yaralasa da o hep özverili bir dava insanı olarak yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.
Can TV’den çalışma arkadaşı Şükrü Yıldız “Maraş bölgesinin yetiştirdiği komünist liderlerden biriydi. Türkiye devrimci hareketinin ve sosyalistlerinin nasıl durması gerektiğinin bir resmidir” dedi.
Çalışma arkadaşlarından Ali Köylüce, “Son anına kadar hakikat ve devrim için mücadeleden vazgeçmedi” derken; Pir Mustafa Mısır ise “İnsan doğduğu topraklara benzer, Hüseyin Narlı da öyleydi” diye konuştu.
Tören, sanatçıların deyişler ve anmaya katılanların aileye baş sağlığıyla son buldu. Narlı’yı dostları “Kızıl güller açınca Kürdistan dağlarında” parçasıyla uğurladı.
Narlı, anmanın ardından Bochum’daki kent mezarlığında toprağa verildi.