KCK’den yabancı temsilciliklere mektup

KCK Dış İlişkiler Komitesi Hewler’deki yabancı temsilciliklere mektup göndererek, PKK hakkındaki tek yanlı ve provokatif bilgilere karşı duyarlı olmalarını istedi.

KCK Dış İlişkiler Komitesi, çok sayıda ülke temsilciliği ve konsolosluklarına son haftalarda yaşanan gelişmelere ilişkin bir mektup gönderdi.

KDP ve Türk devletinin tek yanlı olarak verdiği “yanlış ve taraflı” bilgiler konusunda uyaran KCK,  Türk devletinin tarihten günümüze ve özellikle AKP-MHP faşist hükümeti döneminde Kürtlere karşı yürüttüğü soykırımı anlattı.

Türk devletinin asıl amacının her yerdeki Kürt kazanımlarını yok etmek olduğunu vurgulayan KCK, batılı devletlerin çıkarları temelinde bu politikaya destek vermesini eleştirdi.

Metina’da KDP güçlerinin 25 yıldır gitmediği alana güç göndermesinin yarattığı gerginliğe dikkat çekilen mektupta, KDP’nin hayatını kaybeden peşmergelere ilişkin verdiği yanlış ve taraflı bilgiler ışığında PKK’yi suçlayan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Bu tür açıklamaların Kürtler arası gerginliği “çoğaltmaya yaradığı” eleştirisinin yapıldığı mektupta, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın 10 Haziran günü yaptığı açıklamaya da yer verildi.

KCK, batılı ülkelerin konsoloslukları ve temsilciliklerini bu tür “taraflı ve provokatif bilgiler” konusunda duyarlı olmaya ve uluslararası hukuka aykırı olan işgal harekatına karşı rollerini oynamaya çağırdı.

KCK son olarak uluslararası toplumu “Erdoğan’ın işgaline karşı çıkmaya, Türk devletini durdurmaya ve yeni Osmanlı hayaline imkan vermemeye” çağırdı.