Kuzey Doğu Suriye'ye işgal saldırısı

Türk devleti Kuzey-Doğu Suriye'ye başlattığı işgal saldırısı 2. gününde.

04:49

İsveç Parlamentosu'nun Dış Politika Komisyonu, Türk devletinin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye'ye başlattığı işgal girişimini bugün (Perşembe) günü toplanarak görüşecek.

04:48

İktisatçı Ramazan Tunç, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ne yönelik saldırılarının, iç politikada yaşanan ekonomik ve siyasal krizleri örtbas etme amacı taşıdığını söyledi.

03:47

İngiliz coğrafyacı ve aktivist David Harvey, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleştirdiği operasyona, “Bu, uluslararası bir kınama gerektiren insanlığa karşı bir suçtur” sözleriyle tepki göstererek, Ankara’da katılacağı kongreye gelmeyeceğini duyurdu.

03:06

İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Girê Spî kent merkezine dönük saldırıları aralıksız sürüyor. Saldırılarda siviller hedef alınıyor.

02:26

AP Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırısını görüşmek için olağanüstü toplandı. Toplantıda konuşan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, bu saldırıların DAİŞ’in işine yarayacağını belirtti.

02:00

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırılarına QSD savaşçıları da büyük bir direniş ile karşılık veriyor.Dün Kobanê’nin Şêxler ilçesine bağlı Zor Magar köyünde yaşanan çatışmaların görüntülerini yayınlıyoruz.

 

01:48

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Efrîn’deki uygulamaların tekrarlanmasını istemiyoruz” dedi.

01:44

İşgalci Türk ordusu Tirbespiyê'nin kuzeydoğusundaki bir petrol istasyonu ile Til Şeîr köyünü topçu atışları ile bombaladı.

01:43

İşgalci Türk ordusunun Amûdê'ye bağlı Xerzê köyüne yaptığı bombardımanda 58 yaşındaki Ebdullezîz Mûsa Ebas isimli sivil yaralandı.

01:42

İşgalci Türk devletinin Qamişlo’nun Nayif Girê köyüne yaptığı bombardımanda Mihemed Ehmed El-Hemadî isimli sivil yaralandı.

01:41

İşgalci Türk devleti ve bağlı çete gruplarının Kobanê’nin batısındaki Siftek ve Bobanê köylerine dönük bombardımanı sürüyor. Saldırılara karşılık veren QSD savaşçıları, işgalci Türk ordusuna ait bir askeri aracı imha etti.

01:35

Türk ordusuna ait keşif uçakları, Fırat kenarında Şêxler’de keşif uçuşu yapıyor. 

01:27

İşgalci Türk ordusu, Kobanê'ye obüslerle saldırıyor.

00:49

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırısına sert tepki gösteren Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) Grup Başkanı Manfred Weber, Ankara ekonomik yaptırımların uygulanmasını istedi.

00:41

Graham, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye uygulanmasını istediği yaptırımlarla ilgili bir yasa tasarısını açıkladı ve hem Demokratlar'ın hem de Cumhuriyetçiler'in bu konuda uzlaşıya vardığını belirtti.

00:34

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları başlatan Türkiye, Gre Sipi ve çevresini savaş uçakları ile bir kez daha vurdu.

00:26

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarına tepkiler sürüyor. Günlerdir alanlarda olan Kürdistanlılar ve dostları, Rojava devrimini sahiplenmeye devam edecekleri mesajı veriyor.

23:54

https://anfturkce.com/avrupa/avrupa-daki-kuerdistanlilar-rojava-icin-meydanlarda-131383

Kuzey Amerika’nın iki ülkesi ABD ve Kanada’da halklar, Türk işgaline karşı Rojava’ya destek amacıyla eylemler düzenleyecek.