'Sur direnişçilerinin hayallerini gerçekleştireceğiz'

YPS/YPS-JIN, Sur şehitlerini anarak, "Muhteşem bir direniş geleneği ortaya çıkarılmıştır; hayallerini gerçekleştireceğiz" dedi.

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, Sur direnişinin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Özgürlük Hareketimizin ve Önderliğimizin öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelemiz Kuzey Kürdistan’da yürütülen şehir direnişleri süreci ile yeni bir aşamaya geçmiş ve tarihe mal olan kent direnişlerini yürütmüştür. Nasıl ki tarihte direnen bir Paris Komünü var, 1848’te yaşanan kent devrimlerinde başta Berlin olmak üzere Almanya ve Fransa kentlerinde direnen direnişçiler var, 2014’te Kobanê’de destan yazan büyük direnişçilerin ardılları olarak Sur, Cizre, Nusaybin direnişleri de tarihe mal olan bir direniş geleneği yarattılar" denildi.

'EN BÜYÜK SİLAH ÖNDER APO'NUN DÜŞÜNCELERİYDİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kuzey Kürdistan’da yaşanan bütün savaş sürecinde her kentte 60-70 civarında olan direnişçiler düşmanın tank, top, ağır silahları ve binlerce asker ve polise karşı aylarca kentlerini savundular. Direnişçilerin ellerindeki en büyük silahları ise Önder Apo’nun geliştirdiği düşünceleri ve inançları idi.

2 Aralık 2015'te başlayan tarihin en uzun süreli şehir direnişi olan Sur direnişinin 6. yılındayız. 105 gün süren bu büyük direnişte yoldaşlarımız mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev direnerek düşmana çok ağır darbeler vurmuşlardır. Türk ordusu kendi yaptığı açıklamada 4 tabur askerinin Sur’da öldürüldüğünü açıklamıştır. Bu tarihi direnişin karşısında çaresiz kalan faşist Türk ordusu ve devleti elindeki teknik güce dayanarak askeri olarak giremediği Sur kentini tanklarla yerle bir ederek girebilmiştir. Tüm bunlara rağmen Sur’da kazanan direniş ve özgürlük iradesi olmuştur. Şehit Çiyager yoldaşın da dediği gibi muhteşem bir direniş geleneği ortaya çıkarılmıştır.

'İNTİKAMLARINI ALACAĞIZ'

Tarihi Sur direnişinin öncü komutanları Ş. Çiyager, Ş. Nucan, Ş. Delil, Ş. Berfin, Ş. Mazlum, Ş. Şilan yoldaşlar şahsında bütün öz yönetim direniş şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. YPS savaşçıları olarak şehit yoldaşlarımızın hayallerini gerçekleştirene kadar dağda, şehirde, ovada her yerde düşmanı vurarak yoldaşlarımızın intikamını alarak yoldaşlarımıza layık olacağımızın sözünü yineliyoruz."