530. hafta: Tecrit mutlaka kırılmalıdır

Özgürlük Nöbeti 530. haftasında devam ediyor. 11. yılında Strasbourg’da devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan yeni grup, tecridin mutlaka kaldırılması gerektiğini belirtti.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 530. haftasına girdi.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının devraldığı nöbeti, yeni haftasında Almanya’nın Kiel kenti Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

Grupta Vedat Sevacı, Ramazan Öncü, Cemil İlbaş ve İskan Dudaş yer alıyor.

Grup adına konuşan Vedat Sevacı, “Önder Apo üzerinde büyük bir tecrit söz konusudur. Önder Apo üzerindeki tecrit Kürt halkının üzerindeki tecrittir” diyerek, dolayısıyla tecridin kırılmasının mutlaka sağlanması gerektiğini vurguladı.

Dünyada adalet, hak ve hukukun kalmadığı bir süreçten geçildiğini ifade eden Sevacı, “Hiç kimse Kürt halkına destek vermiyor. İsteğimiz, Önderimizin özgürlüğünün sağlanmasıdır”dedi.

Zap, Avaşîn, Metîna’daki gerillanın tarihi direnişini de selamlayan Vedat Sevacı, Kürt halkına önderlik ve gerilla etrafında direnişi büyütme çağrısında bulundu.