6 Alman açlık grevi eylemi başlattı

Berlin’de 6 Alman aktivist, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve süresiz dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek için 72 saat sürecek eyleme açlık grevine başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerine destek vermek için bir grup Alman aktivist bu sabahtan itibaren bedenlerini açlığa yatırdı.

“Leyla-Mücadelen kalbimizde” şiarıyla organize edilen açlık grevi Almanya’nın başkenti Berlin’in Kreuzberg ilçesindeki “Heinrichplatz” meydanında gerçekleşen basın açıklamasıyla start aldı. Meydanda kurulan bir çadır içinde 72 saat sürecek eylemde toplam 6 aktivist yer alıyor.

Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken aktivistler, şunları söyledi: “Tecridin kırılıp, Öcalan ile yeniden diyalog sürecinin başlaması halinde bunun Ortadoğu halklarına önemli yansımalarının olacağını düşünüyoruz.”

‘ALMAN BASININ SESSİZLİĞİNİ KIRMALIYIZ’

Üzerinde Leyla Güven’in fotoğrafının olduğu “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım” pankartı ve YPG/YPJ bayraklarıyla açıklama yapan aktivistler, açlık grevi eylemcilerinin sağlık durumlarının kritik bir hal aldığını vurguladı. Leyla Güven ile diğer açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin meşru olduğunu ifade eden aktivistler, Alman medyası ve Merkel’in başbakanlığındaki Federal Hükümet’in tavrına da dikkat çekti.

Avrupa yasalarının ihlali anlamına gelen Öcalan üzerindeki tecrit ile buna karşı verilen direnişin yaygın Alman medyasında yer almasının düşündürücü olduğunu belirten aktivistler “Alman basın sessizdir, Federal Hükümet de Türkiye ile yaptığı mülteci ve silah anlaşmalarının tehlikeye girmemesi için bu direnişi görmek istemiyor. Alman medyasının suskunluğu bozulmalıdır, hükümet de derhal harekete geçmelidir” dedi.

Alman devletinin Kürt özgürlük hareketine yönelik baskıların da son bulmasını talep eden aktivistler, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkese “dayanışmayı yükseltme” çağrısı yaptı. Kalabalık bir kitlenin izlediği açıklama, “Jin, jiyan, azadî” ve Almanca “Öcalan’a özgürlük” sloganlarıyla sona erdi.

Berlin Direniş Komitesi’nin organize ettiği açlık grevi eylemi çerçevesinde Cumartesi ve Pazar günleri saat 16.00’dan itibaren tecride dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.