İngiltere ve Ermenistan’da eylem

İngiltere’nin başkenti Londra ile Ermenistan’da Kürt kurumları düzenledikleri eylem ve ortak açıklama ile “Tecride, Faşizme, İşgallere Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesine katıldı.

“Tecride, Faşizme, İşgallere Son, Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’da eylem, Ermenistan’daki Kürt kurumları da Araksi köyünde ortak bir açıklama yaptı.

LONDRA

KCK'nin hafta içerisinde ilan ettiği ‘Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi kapsamında, Londra'da da Kürtler ve dostları zamanı geldi mesajı verdi.

Londra'daki Picadilly Circus Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Öcalan bayraklarıyla “Öcalan’a özgürlük”, “Biji Serok Apo, faşizme son”, “Terörist Türk devleti”, “Tecride son' sloganları atıldı.

Eylemde Londra Kürt Halk Meclisi ve Britanya Kürt halk meclisi ile Öcalan'a Özgürlük kampanyası, Kürt Kadın İnisiyatifi, Kürdistan Özgürlük kampanyası katılımcıları da yer aldı. Basın açıklaması İngilizce, Kürtçe ve Türkçe olarak. Eylemde bildiriler de dağıtıldı.

ERMENİSTAN’DA KÜRT KURUMLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Ermenistan Kürtleri de “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için kitlesel bir açıklama yaptı.

Ermenistan’daki Kürt kurumları Oktoberyan ilçesi Araksi köyünde halkın katılımıyla düzenlenen basın açıklaması öncesinde kampanyanın önemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Ardından da basın açıklaması yapıldı.

Kürdistan Komite üyesi Milo Kalaşyan yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Öcalan, KCK’nin başlattığı hamle ve gerilla direnişini selamladı.

İhaneti de kınayan Kalaşyan, “Önderlik ve Kürt Özgürlük Hareketi üzerinde yürütülen devletlerarası komplo gerilla ve halkın direnişi ile boşa çıkartılmıştır. Mevcut çabaları da başarısızlığa mahkumdur. Halk ve gerillanın direnişi ile faşizm yıkılacak, tecrit kırılacak ve Önderliğin özgürlüğü sağlanacaktır” dedi.

Ermenistan Özgür Kadın Birliği üyesi şehit annesi Kubar Kalaşyan da konuşmasında şunları söyledi: “Tüm saldırı ve yönelimlere rağmen Kürt halkı ayaktadır. Önderliğin özgürlüğü sağlanıncaya kadar yılmadan-yorulmadan ayakta olacağız. Önderliğin özgürlüğü özellikle biz kadınlar için öncelikli bir görevdir ve bu bilinç ile mücadele içinde olacağız.”

Açıklama, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.