İsveç’te üç merkezde PKK kutlaması

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 43’üncü kuruluş yıldönümü İsveç’in Sala, Göteborg ve Stockholm kentlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İsveç’teki kutlamalar “Tecride, işgale, faşizme son, özgürlüğü sağlama zamanı” şiarıyla yapıldı

STOCKHOLM

Başkent Stockholm’de yüzlerce kişinin katıldığı bir kutlama gerçekleşti. Kutlamaya katılan KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, 22 kişinin bir araya gelerek kurduğu PKK’nin bugün milyonlarca kişiyle devam ettiğini kaydetti.

İsveç Sol Parti adına Daniel Riazat “Bayramınız kutlu olsun” diyerek sözlerine başladı. Riazat, Nelson Mandela örneğini göstererek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın da özgürlüğüne kavuşacağını umut ettiklerini söyledi.

Kutlamada Hozan Comerd, , Peywan Arjîn, Girîn, Zagros Gençleri Folklor Grubu, tiyatro oyuncusu Berçem’in Sema Dansı, Rozerîn Kahraman, Dilşad Hewlêrî ve Band Mezopotamya grubu sahne aldı.

SALA

Başkent Stockholm’ün 120 kilometre kuzeyindeki Sala’da hafta sonu coşkulu bir kutlama organize edildi.  Kutlama sırasında konuşan İskandinavya Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Nadya Salih, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşünceleri ile milyonlarca kişinin zafer yolunda ilerlediğini belirtti.

PKK tarihini anlatan bir sinevizyonun izlendiği kutlamada, Hozan Comerd, Peywan Arjin, Girîn/Evîn ve Dilşad Hewlerî’nin sahne almasıyla halaylar çekildi.

GÖTEBORG

Göteborg kentinde de düzenlenen kutlamada coşkulu anlar yaşandı. Kutlamada Seyda Perinçek, Kiyomerz, Sipan Efrînî ve yerel bir çok sanatçı sahne aldı. Kutlama halaylarla son buldu.