İsviçre’de Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemleri

Kayıp yakınlarının 700. haftasına giren adalet arayışlarına destek olmak için İsviçre’nin Cenevre, Basel ve Zürih kentlerinde dayanışma eylemleri düzenlendi

CENEVRE: DİRENİŞİ SAHİPLENELİM

Cenevre Cumartesi Anneleriyle Dayanışma İnisiyatifinin çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlı, Türkiyeli ve İsviçreliler gerçekleştirdikleri mitingle Akp-Mhp faşist polisinin bugün Galatasaray meydanındaki eyleme saldırısını protesto ederken Cumartesi Anneleriyle dayanışma çağrılarını yineledi.

“Kayıp Yakınları gerçeği öğrenmek istiyor, Gerçeğin ortaya çıkması için Cumartesi Annelerinin direnişini sahiplenelim” pankartı önünde kayıpların fotoğraflarıyla karanfiller taşındı.

Eyleme destek sunan kurum temsilcilerinin mesajlarının okunduğu eylemde Fransızca bildiriler dağıtıldı. Eyleme ayrıca Türkiye ve Kürdistan zindanlarında ölüm orucuna giren direnişçilere de destek verildi.

Kayıp yakını Saniye Ananın yaptığı konuşmada duygusal anlar yaşamdı. Erdoğan’a seslenen Saniye Ana “Artık ölümleri durdurun, biz barış istiyoruz. Artık yeter anaların gözyaşları. Bizler yakınlarımızın akibetini öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 saat süre oturma eylemiyle etkinlik sonlandırıldı.

BASEL: CUMARTESİ ANNELERİNİN SESİNE SES OLALIM

Merkez tren istasyonunda HDK Basel’in çağrısıyla bir araya gelen yurtsever, devrimci, demokrat kurum temsilcileri ve insan hakları savunucularının katıldığı Cumartesi Anneleriyle dayanışma eylemi düzenlendi.

“Kayıplar bulunsun, hesap sorulsun” pankartının açıldığı eylemde kayıpların fotoğrafları taşındı ve mumlar yakıldı. İstanbul’da Cumartesi Anneleri eylemine yönelik faşist saldırılar Almanca bildirilerle kınandı. Basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı.

ZÜRİH: ANNELER YALNIZ DEĞİLDİR

Zürih kentinde ise St Jakob Kilisesi önünde 700. haftasına giren Cumartesi Annelerinin eylemine destek amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Beritan Kadın Meclisi, Yeni kadın, Bund Sozialitscher Frauen, Demokratische Frauenbewegung, Lila-Rot Kollektive, Mor Verein ve Kampushexen'in katılımıyla Stuffacher meydanında gerçekleşen eylemde konuşan kadınlar, "Cumartesi Anneleri yalnız değildirler, haklı mücadeleleri mücadelemizdir" sloganlarıyla bir basın açıklaması yapıp destelerini bildirdi.