İsviçre'de katliam konseptinin teşhiri sürüyor

Solothurn’da 3 günlük oturma eyleminin startı verilirken, akşam saatlerinde ise Lozan ve Cenevre düzenlenen eylemlerle Türk devletinin katliamcı yüzü teşhir edildi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik Kürt halkına katliamı öngeren saldırı konsepti temelinde kimyasal silah kullanımının açığa çıkması üzerine dün geceden bu yana İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri eylemlerle öfkelerini ortaya koymayı sürdürüyor.

Bugün sabah saatlerinde Solothurn kentinde 3 günlük oturma eyleminin startı verilirken  akşam saatlerinde ise Lozan ve Cenevre düzenlenen eylemlerle Türk devletinin katliamcı yüzü teşhir edildi.

LOZAN

Lozan kentinde yaşayan Kürdistanlıların eylem adresi Ouchy gölü kenarında bulunan Lozan Antlaşması'nın imzalandığı bina olan Beau-Rivage Palace'nin önü oldu.

İşgal ve katliam saldırı konseptinin teşhir edildiği pankart ve dövizlerin yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamaları taşıyan halk, eylem öncesi burada bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Uzun süre "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında gerilla mücadelesinin sahiplenildiği Fransızca ve Kürtçe sloganlarının atılmasıyla devam eden eylemd,e Kürt Toplum Merkezi adına Fransızca basın metni okundu. 

ANF’ye konuşan Lozan Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Hatice Kandal, YJK-S (İsviçre Kürt Kadın Hareketi) öncülüğünde 27 Nisan Çarşamba günü Cenevre kentindeki BM (Birleşmiş Milletler) Ofisi önünde startı verilecek olan 3 günlük oturum eylemine başta kadınlar olmak üzere tüm Kürdistanlılar ve dostlarına güçlü katılım çağrısında bulundu.

CENEVRE

Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların eylem adresi kent merkezinde bulunan Mont-Blanc postanesi önü oldu. Akşam saat 19.00'da üzerinde kimyasal silah saldırılarını temsilen beyaz önlük ve gaz maskeleri takarak insanlık suçu saldırıları teşhir eden halk buradan sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yaklaşık yarım saat boyunca kent merkezinde devam eden yürüyüşün ardından Rue des Grottes meydanında bir miting düzenledi.

Burada bir konuşma yapan CDK Cenevre Eşbaşkanı Erdal Atasoy, gerilla direnişini sahiplenerek alanlarda olacaklarını söyledi.

Çarşamba günü BM önünde yapılacak olan merkezi oturma eylemine katılım çağrısında bulunulan eylem,  Fransızca açıklamanın okunması sonrası sonlandırıldı.

CDK Cenevre Eşbaşkanı Mülkiye Bulut ve CDK Lozan Eşbaşkanı Hatice Kandal da, 27 Nisan Çarşamba günü startı verilecek olan BM önündeki 3 günlük oturma eylemine katılım çağrısında bulundular.