İtalya’da binlerce kişi ABD’nin PKK kararını protesto etti

İtalya’nın Floransa kentinde binlerce kişi, ABD’nin üç PKK yöneticisinin başına ödül koyma kararını protesto etti. Almanya’nın Münster şehrinde ise Kürt gençleri PKK’nin kuruluş yıldönümünü kutladı.

Floransa’daki yürüyüş ABD Büyükelçiliği önünde başladı. Kürtler ve dostları sloganlarla ABD’nin aldığı karar protesto etti. Organizatörlere göre yaklaşık 3 bin kişi yürüyüşe katıldı.

Sosyalist, demokrat ve anarşist grupların ortaklaşa yaptığı yürüyüşte "Faşist ellerinizi Kürtlerin onuru olan temsilcilerinin üzerinden çekin" yazılı bir pankart açıldı. Pankartın üzerine PKK’nin öncü kadroları Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın fotoğrafları da yer aldı.

Yürüyüşte okunan bir bildiride ABD’nin aldığı kararı geri çekilmesi istendi. Öcalan ve PKK lehine sloganların atıldığı yürüyüşe İtalyan medyası da yoğun ilgi gösterdi.

MÜNSTER’DE MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Almanya’nın Münster kentinde ise Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi), PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladı. Bir yürüyüşle yapılan kutlamada, Öcalan’a özgürlük talep edildi.

Meşaleli yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Eylemde Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra YPG, YPJ ve TEV-DEM bayrakları da taşındı.

“Öcalan’a tecride son verelim” ve “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartların açıldığı gençlerin yürüyüşünde, eylem komitesi adına Jinda Riha bir konuşma yaptı. Riha, “PKK’nin 40. kuruluş yıldönümü tüm insanlığa, devrimcilere, ezilen halklara ve Kürdistanlılara kutlu olsun. Halkımızın 40 yıllık mücadelesinde en ön saflarda yer alan biz gençler, içinde bulunduğumuz bu tarihi dönemde yine en büyük sorumluluğu alacak olanlarız” dedi.

Riha, PKK’nin 41’inci yılının zafer yılı olacağını söylerken, “Rêber Apo’nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür!” diyerek sözlerini tamamladı.