Paris ve Aurich'te özgürlük şehitleri anıldı

Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Özgür Karakoçan ile Reqa’da şehit düşen Gabar, Paris’te; farklı tarihlerde şehit düşen Delil Bagok, Jinda Mardîn ve Agît Bîrhat Nûcan Aurich'te düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris ile Almanya'nın Aurich kentinde şehitler anıldı.

4 Eylül 2017’de Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısında Özgür Karakoçan (Kemal Akyol) ile 7 Eylül 2017 yılında Reqa’da DAİŞ çetelerine karşı verilen savaşta şehit düşen Fransız savaşçı Gabar (Frederic Henri Georges Demonchaux) Paris’te anıldı.

Çok sayıda Fransız ve Kürdistanlı'nın katıldığı anma etkinliği, Özgür Karakoçan ve  Gabar şahsında tüm Kürdistan şehitleri için yapılan saygı duruşuyla start aldı. Türk devlet faşizminin Kürt halkı üzerindeki katliam ve baskı politikalarından kaçarak Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Dersimli, Akyol  ve Fırat ailesinin bir ferdi olan Kemal Akyol,  Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin  içerisinde büyüdü. Çocuk yaşlardan itibaren Kürdistan değerleriyle büyüyen Özgür Karakoçan’ın annesi Berivan Fırat ve halası Beri Akyol anma etkinliğinde hazır bulundu.

Anma etkinliğinde söz alan Berivan Fırat, oğlunun arkasından hem gözyaşı döktüğünü hem de onun mücadelesini her alana taşıdığını ifade etti. Özgür bir ülke olmadan kanın durmayacağını belirten Fırat, özgürlük mücadelesinin takipçisi olacağını söyledi.

Fransız savaşçı Gabar’ın da enternasyonalist bir temelde Rojava’da bulunduğunu ifade eden Fırat, halkların barbarlığa karşı savaşının Gabar şahsında somut bulduğunu belirtti.

Kürt Kadın Hareketi adına söz alan Leyla Şoreşger ise, “Onlar ölümsüzdür. Bu halkın özgürlüğü ve özgür bir ülke için savaşıp, bu uğurda şehit düşenler, yolumuzu aydınlatıyor. Tıpkı Kemal ve Gabar gibi binlerce şehidimiz bu halkın değerlerini savunmamış olsaydı, bugün soykırım politikasını uygulayanlar emellerine ulaşmış olurdu. Bu halk, bugün dört parçada evlatlarının açmış olduğu yolda nefes alabiliyor. Bu hareket, özgür Önderlik ve özgür Kürdistan şiarıyla savaşmaya devam edecek” diyerek şehitleri andı.

Anma etkinliği şehit Özgür Karakoçan’ın Medya Savunma Alanları’nda katıldığı bir etkinlikteki görüntülerinden oluşan sinevizyonun ardından “Şehîd namirin” sloganıyla son buldu.

AURICH

Almanya’nın Aurich kentinde de değişik tarihlerde şehit düşen Delil Bagok, Jinda Mardîn ve Agît Bîrhat Nûcan için anma etkinliği düzenlendi.  

Şehit Zelal Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı.

Şehit aileleri ve Şehit Aileleri Komitesi adına yapılan konuşmalarda, şehitler gerçeğinin Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin ışığı olduğu vurgulanarak takipçileri olacakları vurgulandı.