Özgürlük Gemisi Napoli’de kitlesel karşılanacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması için Atina’dan harekete geçen onlarca aktivist Napoli’de kitlesel bir şekilde karşılanacak.

9 Kasım günü Atina bölgesindeki Lavrio’dan kalkan Özgürlük Gemisi aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 12 Kasım 1998’de İtalya’ya gelişinin 23’üncü yıldönümünde Napoli’ye sembolik bir çıkarma yapacak.

Dünyanın farklı yerlerinden aydın, yazar, gazeteci, avukat, sivil toplum temsilcisi ve aktivistlerden oluşan 40 dolayında kişi Napoli’de kitlesel bir şekilde karşılanacak.

Aynı zamanda “Özgürlük Kervanı” olarak da adlandırılan bu eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edilirken, Abdullah Öcalan’ın demokratik konfederalizm projesinin daha geniş kitlelere taşınması ve Türk devletinin saldırılarına karşı mücadelenin büyütülmesini de amaç ediniyor.

Aktivistleri Napoli’de yoğun bir program bekliyor. 12 Kasım günü öğleye doğru Napoli limanındaki Pisacane geçidinde Özgürlük Gemisi karşılanacak. Burada aktivistlerin, eylemlerine ve yol boyunca yaşadıklarına ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor.

Saat 16.00’da Cisterna dell’Olio’daki Modernissimo Sineması’nda farklı aktivistlerin de katılımı ile halka açık bir konferans yapılacak.

Saat 21.00’de Ex Asilo Filangieri’de (vico Maffei) bir konser verilecek. Bu konserde gemi eylemcisi sanatçılar Yelda Abbasi, Fatemeh Esmaelian Zare, Ferqin Azad, Ciccio Merolla, Carmine d'Aniello, 'E Zezi, Davide della Monica ve Suonno d'Ajere eşlik edecek.