Özgürlük Gemisi Napoli’de: Abdullah Öcalan’a özgürlük zamanı!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Atina’dan yola çıkan Özgürlük Gemisi, İtalya’nın Napoli kentine ulaştı.

Atina’dan 9 Kasım’da Özgürlük Gemisi ile hareket eden 40 dolayında aktivist, teknik sorunlar ve ağır hava koşullarına rağmen, 23 yıl önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İtalya’ya ulaştığı 12 Kasım’da Napoli’ye çıkarma yaptı.


Arjantin’den İspanya, Fransa, İsviçre, İtalya ve Yunanistan’a kadar onlarca aydın, yazar, sivil toplum temsilcisi, avukat, öğrenci ve aktivistin yer aldığı eylem, zorlu bir seyahatin ardından Napoli’ye ulaştı. Burada aktivistleri, yüzlerce kişiden oluşan bir kitle ve belediye temsilcileri karşıladı.
Gemi eylemcilerinden Sylvie Jan, karaya inmeden önce Kürtlerin “çözüm gücü” olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Jan, “Kürtler sorun değil, çözüm ve yanıttır” dedi.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ SAVAŞ VE KATLİAMLARI BİTİRİR'

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin organize ettiği bu eylemde, Napoli limanında bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının Kürtçesini inisiyatif üyesi Yüksel Koç yaptı. Koç, şunları ifade etti:
“Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi adına siz değerli basın mensupları, tüm katılımcı dostları ve Kürdistanlıları selamlıyoruz. Uluslararası Komplonun 23. yılında Önder Apo’nun 12 Kasım 1998’de tarihi İtalya’ya vardığı günde olduğu gibi özgürlük yolculuğumuzun bugün son durağı Napoli’ye varmış durumdayız. 8 Kasım 2021’de Yunanistan’ın başkenti Atina’da diplomatik görüşmelerle startını verdiğimiz Öcalan’a özgürlük gemisi 9 Kasım’da Lavrio Limanı’ndan yola çıktı.

Brezilya, Arjantin, Almanya, İsviçre, Yunanistan, Katalan, İspanya, Fransa, İtalya, Kürdistanlı akademisyen, gazeteci, milletvekili, hukukçu, yazar, felsefeci, aktivist ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan 40 kişi eyleme katıldı. Önder Apo’nun felsefesini anlama ve 'Öcalan'a Özgürlük Kampanyası'nı geliştirmeye dönük yoğun tartışmalar ve kararlarla tarihi bir yolculuk gerçekleştirildi.

Eylemimizin başlangıcında kullandığımız aracımızı kötü hava koşulları ve teknik nedenlerle değiştirmek durumunda kalsak da büyük bir kararlılık ve inançla 23 yıl önce Önder Apo’nun İtalya’ya geldiği gün olan 12 Kasım’da Napoli’ye ulaştık.
Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; 23 yıl önce uluslararası komplo ile Önder Apo’yu esir alıp, düşüncesi ve mücadelesini tasfiye etmek isteyen uluslararası güçlerin istemine karşı Rêber Apo artık uluslararasılaştı.

Burada, Önderimize onursal vatandaşlık veren Napoli ve diğer İtalyan belediyelerini, İtalyan halkını Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi ve tüm Kürt halkı adına selamlıyoruz. Napoli Belediyesi'nin bu onurlu davranışını tüm İtalyan ve diğer ülke belediyelerinin de takip etmeleri Önder Apo ve Kürt halkının özgürleşmesine büyük katkı sunacaktır. Biz Abdullan Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi olarak, Önder Apo’nun özgürlük istemini bir kez daha tüm dünyaya duyuruyoruz.  Öcalan’a özgürlük zamanı gelmiştir.

Rêber Apo’nun özgürlüğü Kürdistan’daki savaş ve katliamları sona erdireceği gibi, Türkiye’de demokrasinin, Ortadoğu’da ise halkların özgür yaşam ve birlikteliğini beraberinde getirecektir. Öcalan’ın özgürlüğünü savunmak, savaşa karşı çözümü, baskılara karşı özgürlüğü, ötekileştirmeye karşı kardeşliği, ayrıştırmaya karşı ortak yaşamı savunmaktır.

'KİMYASAL SALDIRILARI DURDURMAK GÖREVİMİZ'

Eylemciler olarak Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep etmekle birlikte, Kürt halkı ve özürlük savunucusu gerillalara karşı kimyasal silah kullanan Türk ordusunu durdurmak da temel amaçlarımızdan biridir.

'PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILMALIDIR'

Önemli bir talebimiz de DAIŞ’e karşı kahramanca savaşan, dünya halklarını büyük bir beladan kurtaran Kürt özgürlük hareketi PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasıdır.
'Özgürlük Kazanacak, Öcalan’a Özgürlük Gemisi' eylemimiz burada sona eriyor, 'Öcalan’a özgürlük' kampanyamızı daha büyük sahiplenme ile sürdüreceğiz. Aynı zamanda Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü felsefesini daha büyük bir coşku ve kararlılıkla tüm dünyaya taşıracağız.
Tüm Kürdistanlıları, dünya halklarını, dostları bu tarihsel anı büyütmeye, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için kararlı şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz.”
Basın açıklamasına Napoli’nin 6. ve 8. Bölge belediyelerinin temsilcileri de katıldı. 8. Bölge Belediyesi temsilcisi Nicola Nardelli, Napoli’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a fahri vatandaşlık verdiğini hatırlatarak, “Öcalan’ın özgürlüğü barışın yoludur”  vurgusunda bulundu.
Konuşmaların ardından kitle yürüyüşe geçti. Kürt Halk Önderi’nin büyük bir posteri ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen pankartların açıldığı eylemde, sık sık “Terörist  Türkiye” ve “Öcalan’a özgürlük” sloganı atıldı.
Eylemciler valilik binasına doğru yürüyüşe devam etti.