Özgürlük Nöbeti eylemcileri 14 Temmuz direnişçilerini andı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük için Strasbourg’da yürütülen nöbet eylemini devralan Kassel grubu, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

“Öcalan’a Özgürlük İnsiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti pazartesi günü 473’üncü haftasına girmişti.

Dokuz yılını geride bırakan bu eylemi Kassel’den gelen üç Kürt devralmıştı.

Leyla Nuseybin, Agir Çewlik ve Serûxan Akat’tan oluşan grup, 14 Temmuz direnişinin yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Grubun açıklaması şöyle: “Öncelikle Önderlik ve önderlik şahsında Devrimci, demokrat ve yurtsever Kürt halkının 14 Temmuz Ulusal Onur Günü’nü kutluyor, 40’ncı yılında büyük ölüm orucunda şehit düşen devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz.

Bu vesile ile bizleri onure eden şehitlerimize, verdiğimiz mücadele sözünü tekrardan yineliyoruz.

Bizler bugün Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla, Strasbourg’da 10 yıldır sürdürülen tarihi eylemi sürdürmek için Kassel’den geldik.

Bu tarihi eylemle uluslararası komplonun ortağı olan ülkelerin Önderliğimize ve halkımıza karşı işlediği suçları teşhir ederken, aynı zamanda bu ülkelere Türk Devleti’nin halkımıza dönük soykırım ve katliamlarına ortak olmamaları çağrısında bulunuyoruz.

Kürt halkına soykırımı dayatan faşist Erdoğan’ın ise uluslararası mahkemelerde yargılanması gereklidir.

Öte taraftan Türk devletinin Güney Kürdistan’da sürdürdüğü işgal saldırılarının uluslararası ortaklıkla sürdürüldüğü ortadadır. İşgalcilerle iş birliği içerisinde olanlar şunu bilmelidir ki, amaç Kürdistan’ı toptan işgal etmek ve Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaktır.

Kürt halkı işbirlikçileri asla unutmayacaktır. Böylesine kritik bir süreçte Kürt halkının birliği stratejik önemdedir. Bir araya gelerek zafere ulaşacağımız ortadadır.”

14 Temmuz ruhuyla gerillanın öncülüğünde bir araya gelen yurtsever Kürt halkının zafere ulaşacağından şüphemiz yoktur.